Thamida Adriana, o fetiță de 13 ani, din localitatea prahoveană Urleta, are o însușire rară: „auz absolut”. Cântă la pian de la vârsta de trei ani, mama copilei, Cristina, mărturisind că încă de când Thami era în burtică, „mi-am dorit să se nască sănătoasă și să îi dea Dumnezeu talent”. Iar ruga i-a fost ascultată. Thamida trăiește pentru muzică și spune că dacă pianul nu ar fi existat, cu siguranță ea l-ar fi inventat.
Thamida Adriana Strâmbeanu adoră muzica clasică și nu se plictisește să exerseze la pian în fiecare zi. Din păcate, timpul nu îi permite să fie „una și aceeași cu muzica, așa cum și-ar dori”.
Fetița este elevă azi în clasa a VII-a la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Învață la acest liceu încă din clasa pregătitoare, părinții luând decizia de a o înscrie la o școală vocațională pentru că „talentul ei nu avea voie să fie irosit, după cum ne-a zis doamna cu care a început orele de pian, la trei anișori, Hermina Marin”, își amintește mama Thamidei.
Extrem de muncitoare, perseverentă, sensibilă și empatică, fetița mărturisește că pianul este viața ei și cea mai mare bucurie a sufletului
Îl adoră pe Johann Sebastian Bach, considerat Dumnezeul muzicii și al muzicienilor. Despre el spune că a fost maestru al povestirii prin muzică, prin tehnici de compoziție pur și simplu geniale. Micuța Thami recunoaște, însă, că opera sa de suflet aparține unui alt virtuoz absolut genial, Ludwig van Beethoven, considerat unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. „Sonata Lunii, pentru mine, e însăși luna coborâtă pe pâmânt”.
În timp ce cântă, Thamida admite că e numai ea şi pianul
În acele momente, când lumea ei se ascunde în note muzicale, întreaga viață i se transformă într-o simfonie. Pe scenă, la numeroasele competiții naționale, dar și internaționale, unde a reușit să adune zeci de diplome și trofee, nu mai vede nici publicul, nici juriul. Se gândeşte doar la piesă. „Tot timpul trebuie să dai totul, să fii mereu în piesă”.
Mulțumește pentru pasiunea care i-a fost insuflată persoanelor care i-au fost și îi rămân mentori în tot acest parcurs special. „Din clasa pregătitoare a fost atât de frumos formată de doamna Camelia Vasilescu, omul care a format-o, practic, pe Thami din punct de vedere muzical. Dintr-a șasea a fost preluată de doamna Marta Rășnoveanu, un cadru didactic de o sensibilitate și o frumusețe interioară aparte”, mai spune mama copilei, Cristina.
Dacă va câștiga premiul de popularitate, fetița vrea să ajute șase copii nevoiași
Acum, Thamida se pregătește pentru Concursul Internațional de Interpretare „Merry Music”, ce va avea loc pe 8 și 9 decembrie. Vrea să câștige premiul de popularitate, iar asta nu pentru că Thami nu ar fi deja un copil extrem de popular, ci fiindcă și-a propus ca, din banii câștigați, să ajute o familie cu șase copii din localitatea prahoveană Mislea. „Și-ar dori să le cumpere încălțăminte și hăinuțe cu ocazia Crăciunului. De când o am, copila aceasta a arătat o bunătate fantastică față de toți cei din jur. Probabil că latura aceasta a ei artistică o face să fie atât de empatică și atentă la suferințele altora. Mi-aș dori mult să câștige acest premiu și să poată face fapta bună pe care și-o dorește”, ne-a mai povestit mama micuței pianiste.
Pentru asta, copila are nevoie de sprijin și cât mai multe like-uri aici.
Pe viitor, după ce va termina gimnaziul, Thamida, care studiază și chitara și practică și artele marțiale, visează să studieze nu neapărat Conservatorul ci să meargă la Facultatea de Medicină. S-ar vrea, într-o bună zi, neurochirurg. Iar asta pentru că atingerea clapelor pianului a dezvoltat în fetiță a finețe a atingerii și o precizie pe care nu mulți oameni o au.
Cum ți se pare subiectul?
THE BEST….. EVER. EVER
Felicitari Thamida si succes pe mai departe!
Felicitări Thamida👏👏🥰