Circulație în condiții de iarnă pe drumurile din Prahova. Recomandarea Poliției

Prahova, în special în zona de munte, se află sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a lansat, vineri, un set de recomandări pentru conducătorii auto, dar și pentru pietoni, având în vedere condițiile meteorologice.

Atenționarea ANM de ninsori, în special pentru zona de munte, este valabilă până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 04.00.

În Prahova este în vigoare și o informare meteo de ninsori și lapoviță până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10.00.

„Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații, sub formă de ninsori și lapoviță, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic”, a precizat IJP Prahova, care recomandă ca, „în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!”

Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers”, se mai precizează în comunicatul IJP Prahova, care le reamintește participanților la trafic că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

„În condițiile unui trafic aglomerat, nu uitați de politețea rutieră și nu  nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule. Şi pietonilor le recomandăm să sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum”, a mai anunțat IJP Prahova.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău