Croitoria Tanex din Vălenii de Munte, amendată de ITM după ce o angajată a postat pe Facebook fluturașul de salariu cu 23 de lei

Controlul demarat de ITM la croitoria Tanex din Vălenii de Munte, după ce o angajată a postat pe Facebook fluturașul de salariu cu lichidarea de 23 de lei, s-a încheiat.

Potrivit libertatea.ro, angajatorul a a primit două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

Astfel, Tanex SRL a fost sancționată cu 2000 de lei pentru că ”nu a respectat prevederile Codului Muncii privind garantarea în plată a salariului brut lunar cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară”.

O altă amendă, de 10.000 de lei, a fost aplicată pentru că ”angajatorul nu a îndeplinit în totalitate măsurile dispuse de către inspectorii de muncă privind prezentarea cererilor de concediu fără plată pentru toți salariații care s-au aflat în această situație și privind prezentarea dovezii că a adus la cunoștința salariaților decizia de suspendare a contractului individual de muncă în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice”.

Citește și Povestea angajatei unei croitorii din Prahova care a primit în ziua de leafă 23 de lei: ”Cum să trăiesc din banii ăștia?” VIDEO

ITM a demarat controlul la Tanex SRL după ce angajata croitoriei din Vălenii de Munte, Ionela Angelica Manole și-a postat pe Facebook ”fluturașul” cu ”lichidarea” de 23 de lei, salariul fiind mult mai mic decât minimul pe economie.

Ulterior, femeia a fost concediată, dar a contestat decizia în instanță.

Recent, aceasta a primit prin curier, de la fostul angajator, o invitație în vederea unei reangajări ca muncitor necalificat.

”Am primit acasă o așa zisă invitație de la Tanex în vederea unei reangajări. M-a revoltat scrisoarea de la ei pentru că sunt tratată în continuare ca un muritor de foame, fără ca aceștia să recunoască că au greșit față de mine și alte angajate. Nu m-am prezentat la întâlnirea respectivă pentru că aceasta a fost o capcană în contextul procesului pe care îl am cu ei ca urmare a concedierii mele abuzive. Am un  mesaj pentru Tanex: ne vedem la proces!”, a declarat Ionela Manole pentru observatorulph.ro.

Detalii aici: Fosta angajată a croitoriei Tanex din Vălenii de Munte a primit o ofertă de muncă de la șefii care au concediat-o. ”M-am simțit umilită!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. A facut foarte bine ca a postat fluturasul de salariu.Sa se vada cum este exploatat omul de catre om in toate domeniile.Unii se imbogatesc de nu mai stiu nici ei de unde iar cei mai mul;ti traiesc cu zile.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău