download_89f01.jpg

Vine Apocalipsa, ne urmărește oculta, se țin serviciile secrete după codițele noastre, nu vom mai fi mântuiți și multe alte motive invocate de cei care nu vor să avem cărți de identitate cu cip.

Ministerul Administrației și Internelor a organizat o dezbatere publică, pe tema schimbării actualelor cărți de identitate, cu unele care să aibă încorporat un cip, conținând și cardul de sănătate. De la amuzante, la îngrijorătoare în privința stării de sănătate mintală ale celor care emit tot felul de teorii, argumentele pro și contra au lungit dezbaterea de la o oră, cât fusese estimată, la opt ore.

Conform digi 24, au participat la dezbatere 40 de asociații neguvernamentale și o mulțime de curioși, care au vrut să își spună părerea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie.

Avocat, participant: Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Lucreția Plăcintă, participant: Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor. Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Cine nu vrea documentul cu cip primește varianta simplă, care nu poate fi folosită însă la ieșirea din țară. Nu toată lumea va face modificarea însă, ci doar cei ale căror acte expiră. 

Naivitatea unora dintre noi este înduioșătoare. Spunem asta cu mai puțină ironie, dar cu mai multă tristețe, în contextul în care avem drept de vot. Ne temem că putem fi urmăriți și nu pentru că facem neapărat ceva mai puțin legal, ci pentru că se încalcă mai multe drepturi fundamentale ale omului. Ne cramponăm acum de teama că ne transformă în scalvi o carte de identitate cu cip, deși cei mai mulți dintre noi folosim un smartphone, ”o poartă permanent deschisă către cele mai intime segmente ale vieții fiecăruia”. 

sursa opinii participanți: digi24

download_65355.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg