festival_afisa_4de71.jpg

În perioada 14-16 iunie, iubitorii de mâncare orientală, de muzică și tradiții otomane se vor putea bucura de toate acestea la Festivalul Turcesc, care se va desfășura în Parcarea Grivița, între orele 10.00-22.00.

Anul acesta, organizatorii Festivalului aduc în premieră la Ploiești vestita Fanfară otomană, alcatuită din voluntari. De asemenea, pe lângă Fanfara otomană, ploieștenii vor putea vedea dansul celor patru derviși rotitori, un moment special în cadrul Festivalului turcesc.

Alături de aceste momente artistice speciale, cei care vor veni la Festival vor avea parte de dansuri tradiționale românești și turcești, de muzică bună și de multe alte surprize.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Desigur, nu vor lipsi nici anul acesta atât meșteșugurile cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde în jur de 100 de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclava, rahat turcesc.

Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul, limonada vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.

Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.

Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole și concerte pentru copii.

Festivalul  Turcesc este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna, care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.

Mai multe informaţii despre eveniment se pot găsi pe website-ul http://turkfest.ro/  si pe pagina de facebook, https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/.

Intrarea la eveniment este liberă.

gozleme
dervisi
baclavale
fanfara-otomana
sis-kebab
festival-afisa

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg