fbpx

copilul.ro.jpg

Ploieștenii au golit supermarketurile de apă plată îmbuteliată, seara trecută! Au fost vândute rapid toate sortimentele de apă plată, de la recipientele mici, de 0.5 litri, până la bidoanele de 5 litri.

Teama că ar putea avea probleme de sănătate din cauza apei infestate de la robinet i-a cuprins și pe locuitorii din cartiere care, teoretic, nu sunt vizate de atenționarea DSP. ‘’Căutăm apă plată, ce să facem?! Avem copii mici, nu putem să riscăm să îi îmbolnăvim‘’ spunea un bărbat care alerga din magazin în magazin, în cartierul Mihai Bravu, să găsească un bidon cu apă plată. Iar cei care n-au mai găsit apă plată, au cumpărat…apă minerală. ‘’Cu siguranță e mai bună decât cea de la robinet.‘’ Așa că, fie că e vorba despre marile spații comerciale, fie despre magazinele mici de cartier, apa plată a dispărut de pe rafturi în doar câteva ore.

În timp ce ploieștenii își fac rezerve de apă, comercianții adună profituri uriașe din vânzarea apei plate!

Asta după ce, Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că menține interdicția folosirii apei de la robinet pentru consum, cel puțin până marți. DSP a înștiințat inclusiv Inspectoratul Școlar Prahova să avertizeze elevii și profesorii să nu consume apă din rețelele instituțiilor de învățământ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

‘’ Elevii, preșcolarii și angajații din înstituțiile de învățământ din zona afectată vor folosi apă plată îmbuteliată sau apă potabilă furnizată cu cisterna SC Apa Nova Ploiești. Apa din rețelele interioare ale unităților de învățământ va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate facaloid menajere‘’, avertizează DSP Prahova, printr-un comunicat de presă transmis Inspectoratului Școlar Prahova.

Direcția Județeană de Sănătate Publică menține inclusiv interdicţia privind folosirea apei pentru locuitorii din Centrul Ploieștiului și pentru cei din zona de Nord a orașului.

‘’Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei, precum și la valorile crescute ale turbidității, Direcția de Sănătate PUblică Prahova a instituit în data de 9.02.2019  măsura de interzixere a consumului de apă pentru băut , gătit, spălat, pentru consumatorii care sunt branșați la rețeaua de distribuție a apei din zonele afectate ( Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja și Splaiului, zona dintre străzile Zidari și Deltei din municipiul Ploiești. Această interdicție de consum a apei se va menține, în continuare, până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate, în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicția de consum pentru a fi evitat riscul de apariție a bolilor associate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate‘’, a transmis DSP, seara trecută, printr-un comunicat de presă.  

sursă foto: copilul.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook