fbpx

WhatsApp Image 2019-01-14 at 10.13.09.jpeg

Elevii din Prahova primesc – ''Lapte și corn" după aproape cinci luni de la începerea anului de învățământ. Pe etcihetă regăsim substanțe care trebuie consumate în cantități moderate pentur evitarea obezității.

Principiul... birocrația încurcă România se potrivește perfect  în județul Prahova. Abia după mai bine de 100 de zile, de când au revenit la cursuri, după vacanța de vară, elevii beneficiază de programul guvernamental Lapte și Corn.

Atât a durat licitația la noi și desemnarea distribuitorilor care să asigure elevilor produsele alimentare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Hrana elevilor a fost difersificată. Elevii și preșcolarii din Prahova primesc - lapte UHT, iaurt, corn, biscuiți și măr la școală

Aproximativ 60.000 de elevi beneficiază, în zilele de luni și marți, de lapte UHT și corn sau baton, miercuri primesc iaurt și corn sau baton, iar joi și vineri - măr și biscuiți, potrivit programului aprobat de Consiliul Județean Prahova. La nivelul județului sunt peste 600 de școli și grădinițe.

Pe eticheta cornului distribuit în școlile din Prahova regăsim ca și ingrediente ”grăsimi vegetale rafinate parțial hidrogenate de palmier, rapiță și floarea soarelui”, produsul fiind interzis copiilor cu alergie la gluten.

Potrivit alegesanatos.ro, consumul de grasimi vegetale hidrogenate nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie deoarece, în timp, aceste grăsimi pot cauza reacții alergice, obezitate și boli cardio-vasculare.

WhatsApp Image 2019-01-14 at 10.38.21.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg