maternitatea ploiesti 1.jpg

Ministrul Sănătății anunță verificări în toate maternitățile din țară, inclusiv la Ploiești. La ce dată vor începe.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, săptămâna trecută, că va demara controale drastice, în toate maternitățile din țară. Și pare a fi vorba despre cel mai amplă ''radiografie'' a spitalelor de acest gen, din ultimii ani.

''Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Am semnat ordinul, vor începe (controalele -n.r.) probabil din 15 ianuarie", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

41 de nou-născuți, infectați cu stafilococ auriu, anul trecut, la Giulești.

Decizia vine în urma scandalului generat în noiembrie, anul trecut, la maternitatea Giulești, unde zeci de copii au fost infectați cu stafilococ auriu. 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu, a anunțat Ministerul Sănătăţii, în urma controlului desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică la Maternitatea Giuleşti. Unitatea medicală a fost închisă și redeschisă abia după 3 săptămâni, după ce, testele făcute de către reprezentanții DSP au arătat că nu mai sunt bacterii periculoase în spital.

7 asistente și infirmiere de la Maternitatea Ploiești, cu stafilococ auriu. Ministrul Sănătății: Nu există bacteria în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie!

În decembrie, anul trecut, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat și au făcut un control în unitatea medicală, fără să îl mai aștepte pe cel anunțat de Ministerul Sănătății. 7 aistente și infirmiere au fost depistate cu stafilococ auriu.

 „Au fost teste 79 persoane din personalul medical, 7 au ieșit pozitiv. Testele pe suprafețe și în aer au ieșit negative, sunt curate. Semn că dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează", a spus Sorina Pintea. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.