fbpx

maternitatea ploiesti 1.jpg

Ministrul Sănătății anunță verificări în toate maternitățile din țară, inclusiv la Ploiești. La ce dată vor începe.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, săptămâna trecută, că va demara controale drastice, în toate maternitățile din țară. Și pare a fi vorba despre cel mai amplă ''radiografie'' a spitalelor de acest gen, din ultimii ani.

''Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Am semnat ordinul, vor începe (controalele -n.r.) probabil din 15 ianuarie", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

41 de nou-născuți, infectați cu stafilococ auriu, anul trecut, la Giulești.

Decizia vine în urma scandalului generat în noiembrie, anul trecut, la maternitatea Giulești, unde zeci de copii au fost infectați cu stafilococ auriu. 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu, a anunțat Ministerul Sănătăţii, în urma controlului desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică la Maternitatea Giuleşti. Unitatea medicală a fost închisă și redeschisă abia după 3 săptămâni, după ce, testele făcute de către reprezentanții DSP au arătat că nu mai sunt bacterii periculoase în spital.

7 asistente și infirmiere de la Maternitatea Ploiești, cu stafilococ auriu. Ministrul Sănătății: Nu există bacteria în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie!

În decembrie, anul trecut, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat și au făcut un control în unitatea medicală, fără să îl mai aștepte pe cel anunțat de Ministerul Sănătății. 7 aistente și infirmiere au fost depistate cu stafilococ auriu.

 „Au fost teste 79 persoane din personalul medical, 7 au ieșit pozitiv. Testele pe suprafețe și în aer au ieșit negative, sunt curate. Semn că dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează", a spus Sorina Pintea. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg