fbpx

Am primit astăzi pe mail un newsletter de la Domo. Încântată nevoie mare de ofertele de acolo, dau click către site. Nu se întâmplă Nimic. Ok, mă gândesc că au rămas în urmă cu tehnologia și cu optimizarea pe net și deschid pagina domo.ro unde caut produsul respectiv, după cod, după marcă, după toate cele. Evident că nu apare Nimic.

Newsletter = marfă doar în magazinele fizice

Sun la numărul de comenzi de pe site și îmi răspunde o domnișoară care îmi explică cum că acel newsletter se referă la oferta din magazine și nu cea de pe site. Ahaa - îmi zic - dar unde scrie asta, că nu m-am prins? Păi scrie la începutul newsletter-ului: “Vino în orice magazin domo și ai acces la...”. Așa... De aici înțeleg că în mediul online, Domo nu are magazin, ci o chestie care nu știu cum se numește. Poate ne ajută directorimea de la Domo cu niște explicații pentru noi cei care nu ne pricepem.

Newsletter = marfă doar în magazinele virtuale

În urmă cu o lună am pățit o situație asemănătoare cu ei, de unde deduc că angajații de acolo sunt varză. Atunci le-am solicitat un punct de vedere pe o situație privind tot un newsletter, iar răspunsul a fost extraordinar.

“Vă contactez din partea ziarului online www.observatorulph.ro pentru a va sesiza o situație "deranjantă" pentru clienții firmei dumneavoastră, petrecuta astăzi, 2 aprilie, la Ploiești. Eu personal, am primit astăzi la ora 12.01 un newsletter din partea Domo prin care se anunțau reduceri de până la 50% la produse comercializate de dvs. marca Pyramis. Cum repectivul document, înregistrat cu  Nr. 972 | 02 aprilie 2015, nu anunța faptul că această campanie s-ar derula exclusiv online, am direcționat câteva persoane pe care le știam interesate de acest gen de produse către unul din magazinele dvs. din Ploiești. Aceste persoane au ales să vadă respectivele produse în magaznul Domo din incita Ploiești Shopping City. O dată ajunși aici au constatat că respectivele repere nu există fizic în magazin și că nici unul dintre angajați nu știau de vreo ofertă valabilă începand de astăzi. Așadar, au făcut cale întoarsă, cu dorința de a-și face cumpărăturile într-un alt magazin de profil.

Contactat telefonic, directorul magazinului Domo din incita Ploiești Shopping City, domnul Andrei Cârstea, ne-a explicat că oferta primită pe newsletter este destinată exclusiv cumpărăturilor online.

Vă rog să formulați un punct de vedere privind această situație.”

Nota redacției – respectivul produs nu se afla la vânzare nici pe site-ul domo.ro.

Răspunsul Domo: “Ne bucurăm că sunteți abonată la newsletterul DOMO și că găsiți ofertele DOMO relevante. În ceea ce privește "situația deranjantă" , probabil este vorba despre o confuzie.

1. Newsletterele sunt, prin definiție, un mediu de comunicare online. Se consideră în mod întemeiat ca, o persoană abonată la un newsletter, va cauta informații despre produsul de care este interesată, online, executând click pe produsul respectiv.

2. Chiar și pentru cazuri particulare de tipul celui sesizat mai sus, menționăm că, în fiecare magazin DOMO există un display cu o interfață prietenoasă care permite vizualizarea/achiziționarea oricărui produs din rețeaua DOMO, indiferent de locația acestuia. 

Vă mulțumim pentru feedback. Echipa DOMO.”

Dragă și distinsă echipă Domo, faceți un test simplu pentru a nu vă mai stresa inutil clienții, ca să nu spun că vă bateți joc de timpul lor! Când dați click pe newsletter ajungi pe site-ul Domo la o poza cu toate produsele reduse. Vă provoc să dați un click pe oricare dintre produse și o să constatați că nu are nici un link activ – pardon, adică mânuța aia nu te duce la secțiunea unde găsești detalii despre produs.

Mai mult, dragă și distinsă echipă Domo definiția newsletter-ului este cu totul și cu totul alta decât visați dumneavoastră. Newsletter – este o publicație distribuită în mod regulat despre un subiect bine definit. - http://en.wikipedia.org/wiki/Newsletter. Ceea ce nu înseamnă “un mediu de comunicare online” și nici că în mod automat oferta/informația se referă la ceea ce cumperi de pe internet. Un newsletter te poate anunța prin trimiterea unui mail de exemplu să nu mai cumperi de la Domo că nu sunt serioși.

Și întrebarea finală: newsletter = marfă doar în magazinele fizice saaau newsletter = marfă doar în magazinele virtuale? Nu că ar avea mare importanță pentru că produsele oricum lipsesc - și din magazine și de pe net.


Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro