Prețul cartofilor noi, la Halele Centrale din Ploiești: 18 lei/kilogram

0

Prețurile la legume au crescut, în ultima perioadă, pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, dar și a faptului că mulți profită de această situație. Acest lucru îl resimt și ploieștenii care ajung la Halele Centrale. Un kilogram de cartofi noi se vinde, de exemplu, cu 18 lei.

Situația generată de noul coronavirus se resimte când vine vorba de prețuri, inclusiv la produsele de bază.

La început totul a fost pus pe seama creșterii vânzărilor, pentru că, în primă fază, mulți s-au gândit să-și facă stocuri, iar câtă vreme există cerere ridicată, prețurile sunt mai mari.

Ulterior însă s-a constatat că unii au început să profite de pe urma situației, în ciuda faptului că, la nivel național, s-a stabilit plafonarea prețurilor la produsele alimentare. Nu vorbim de producătorii care, mai mult ca oricând, sunt afectați și ei de situația legată de Covid – 19.

La Halele Centrale, prețul la cartofii noi a ajuns la 18 lei/kg, mai ceva ca la alte trufandale sau ca la alte produse de bază.

De regulă prețul la cartofi pleacă de la 2,60 de lei/kg, iar cel mai mare preț a fost de 8 lei/kg, imediat după decretarea stării de urgență. Însă, apoi, prețurile au început să scadă.

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a trimis la redacție o fotografie cu noul preț afișat la cartofii noi la o tarabă de la Halele Centrale.

„Am fost surprins când am văzut, la Halele Centrale, la un PFA, că un kilogram de cartofi noi este 18 lei. În urmă cu trei zile, mi-a povestit soția, prețul era de 30 de lei/kg. Pe oamenii aceștia nu-i controlează nimeni? Ar trebui să se verifice prețul de achiziție. Cartofii vechi sunt la 3,5 lei/kilogram. Mi se pare diferența exorbitantă, chiar dacă ar fi trufanda. Ar trebui să existe o limitare a acestor prețuri, cu atât mai mult cu cât s-a vorbit de plafonarea lor la nivel național. Ce se întâmplă mi se pare speculă. Adică verifici o băbuță cu o legătură de pătrunjel, dar nu și un PFA care cere astfel de prețuri?”, se întreabă cititorul Observatorulph.ro, care spune că astfel de situații ar trebui să intre în atenția autorităților.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău