Cât timp ne protejează măștile, în funcție de tip și de timpul de contact cu o persoană infectată

0

Cât de bine și mai ales, pentru cât timp ne protejează măștile în funcție de tipul de mască și de contactul cu o persoană infectată, chiar dacă și aceasta poartă mască? Sunt măștile pe care le purtăm eficiente și împotriva tulpinei omicron?

Un studiu al Universității din Minnesota a analizat cât timp ia unei persoane expuse să se infecteze cu COVID-19, în funcție de tipul de mască pe care o purta în preajma unei persoane deja infectate, potrivit hotnews.ro.

De exemplu, dacă persoana infectată este fără mască și aveți o mască de pânză, studiul a constatat că respectiva protecție vă apără aproximativ 20 de minute, după care riscați să luați coronavirusul.

Ai la dispoziție înainte de a fi infectat circa 30 de minute dacă porți o mască chirurgicală și două ore și jumătate dacă porți un N95 perfect potrivit pe față (sau echivalent, cum ar fi un KF94 sau KN95.)

Timpul în care ești protejat crește dacă persoana infectată poartă și ea o mască. Potrivit rezultatelor studiului, protecția maximă de 25 de ore, este obținută atunci când și tu și persoana pozitivată purtați ambii un N95.

Citește aici studiul integral.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău