Ce înseamnă recuperarea medicală. Diagnostic corect și plan de tratament precis, la doar trei kilometri de Ploiești

0

Centrul de recuperare medicală Spital AS Medica setează cadrul perfect pentru redobândirea stării de sănătate și pentru o recuperare completă și corectă.

Când vorbim despre recuperarea sau reabilitarea medicală ne referim la ameliorarea stării de sănătate în urma unei boli sau intervenții chirurgicale, la îmbunătățirea abilităților funcționale ale pacientului.

Punctele cheie ale unei recuperării medicale includ: ameliorarea durerii, redobândirea mobilității articulare și a forței musculare, prevenirea agravării/complicațiilor, diminuarea perioadei de spitalizare, creșterea gradului de coordonare, echilibru și control, reducerea deficitului funcțional, reeducarea sensibilității, acomodarea fizică și mentală cu anumite schimbări cauzate de boală, dar și îmbunătățirea performanțelor fizice.

Situat în proximitatea orașului Ploiești, la doar 3 km de centrul orașului, Spitalul AS Medica are în componența sa 3 compartimente de recuperare medicală cu 32 de paturi: recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, recuperare cardiovasculară și recuperare neurologică, dar și o bază de tratament ultra modernă formată din: salină unde tratamentul este însoțit de cromoterapie și meloterapie, sală pentru kinetoterapie care prin dotarea sa susține variabilitatea exercițiilor, cabinete pentru fizioterapie, cabinete pentru diferite tipuri de masaj, sală pentru ergoterapie, cabinet medicină cuantică, cabinet acupunctură și compartiment pentru aroma-fito-hidroterapie.

Echipa de specialiști completează întreg cadrul prin profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă de fiecare dată.

Citește și: Statul la birou, inamicul tăcut al sănătății tale. Kinetoterapia la Spital AS Medica te poate scăpa de afecțiuni ale coloanei

Această echipă este formată din Dr. Stănescu Daniela, medic primar recuperare, medicină fizică și recuperare, din colaboratorii noștri: Dr. Vîjîiac Aura – medic specialist cardiologie și asistent universitar la UMF ”Carol Davila”, Dr. Basher Ibraheem – medic specialist cardiologie cu competențe de cardiologie intervențională, Dr. Vuță Ruxandra – medic primar psihiatrie, Dr. Ochișor Victor – medic acupuncturist și medicină sportivă și recuperare medicală.

De asemenea, din echipă fac parte 2 kinetoterapeuți, 2 fizioterapeuți, 2 maseuri, 1 specialist în terapie cuantică și asistenții de balneo-fiziokinetoterapie.

Datorită experienței și cu ajutorul echipamentelor specializate de ultimă generație, echipa Spital AS Medica vine în ajutorul pacienților și oferă îndrumarea necesară în vederea recâștigării capacității de mișcare și redobândirea calității vieții.

 Afecțiuni ce pot fi tratate în Centrul de Recuperare Spital AS Medica:

 • boli reumatologice
 • boli degenerative
 • boli neurologice
 • boli ale aparatului cardio-vascular
 • boli metabolice
 • boli ale aparatului digestiv
 • boli respiratorii
 • boli obstructive arteriale periferice
 • boli ortopedice
 • boli oncologice
 • afecțiuni geriatrice

Citește și: Dr. Basher Ibraheem – noul medic care s-a alăturat echipei de specialiști a Spitalului AS Medica

Cum se desfășoară mai exact un program de recuperare?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este programarea la un consult de specialitate la Dr. Stănescu Daniela, care vă va evalua starea de sănătate prin efectuarea unui examen clinic general și local și prin anamneză (discuție despre antecendetele medicale). La final, veți stabili împreună o schemă de tratament adecvată.

Al doilea pas este efectuarea ședințelor de recuperare recomandate, sub îndrumarea kinetoterapeutului. Astfel, vă asigurați că faceți corect exercițiile fizice, iar terapia are efectul scontat.

Complementar, la indicația medicului, se pot face și sesiuni de fizioterapie, pentru ca timpul de recuperare să fie mai redus.

Este foarte important să urmați întocmai recomandările medicului și kinetoterapeutului atât pe durata ședințelor, cât și în restul timpului, pentru ca rezultatele să fie unele pozitive.

Pe lângă metodele clasice de recuperare, cum ar fi kinetoterapia, fizioterapia sau masajul, la Spital AS Medica pacienții au acces la salina dotată cu un sistem de iluminare, dar și cu un sistem de climatizare ce setează temperatura și gradul de umiditate la nivelul optim, obținându-se astfel condițiile inducerii stării de relaxare și efectul terapeutic dorit.

Mai mult decât atât, datorită dotărilor, salinoterapia vine la pachet cu meloterapia și cromoterapia.

Un alt beneficiu al pacienților este posibilitatea de a opta pentru aroma-fito-hidroterapie ce contribuie semnificativ în actul medical profilactic-curativ-recuperatoriu. Acest tip de tratament calmează durerile de articulații, facilitează circulația venoasă, optimizează funcțiile organismului, reduce rigiditatea fizică și relaxează.

La Spital AS Medica planul de tratament variază de la pacient la pacient, în funcție de simptome și de cauzele lor, făcând ca un diagnostic corect să fie primul pas și cel mai important.

Echipa de specialiști în Recuperare Medicală a Spitalului AS Medica oferă un diagnostic corect și un plan de tratament precis și eficient!

Pentru programări sau informații, sunați la numerele de telefon: 0344.111.465 sau 0371.046.882, de luni până vineri, între orele 08:00-20:00, sau trimite-ți un email pe adresa de e-mail: office@as-medica.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău