Există o listă de așteptare pentru cazurile care necesită internarea în secția ATI Covid, însă situația este dinamică și fiecare caz este evaluat, apoi se decide cine este internat și cine externat.
Contactat de Observatorulph.ro, managerul SJU Ploiești a declarat: ”Nu mă întrebați cum am reușit să gestionăm o situație care este la limită de câteva zile. Fiecare minut contează și fiecare pacient este evaluat pentru a putea decide unde și cum îl internăm, dacă este cazul să fie sau nu intubat, dacă doar cu schema de tratament îl repunem pe picioare.
Cert este că s-a reușit să se mențină un echibru, iar pentru asta le mulțumesc oamenilor de pe secțiile implicate. Nu paturile ar fi problema, pentru că aici ne descurcăm. Personalul insuficient este cea mai mare problemă. Aș mai fi avut nevoie de încă 7 medici, însă abia am reușit să mai conving încă 3 rezidenți ATI să se implice. Sunt oameni care stau câte 12 ore pe tură…”
”Se face prea multă politică și se fac prea puține lucruri concrete. Noi încasăm amenințările, ne confruntăm cu neîncrederea oamenilor, ne uităm cum cei fără minimă pregătire medicală știu mai bine cum stă situația, iar paturile sunt ocupate. Ajung pacienți la UPU, după ce au neglijat semnele, când afectarea pulmonară este majoră, ceea ce necesită intubare de urgență. Aveau gust și miros și spuneau că au crezut că este doar o răceală. Tulpina britanică nu mai seamănă cu ceea ce știam în toamnă.”, a mai spus dr. Bogdan Nica.
Managerul SJU Ploiești insistă pentru respectarea distanțării și a protecției: ”Vă mai rog o dată să respectați normele minime de igienă. Știu că poate unele nu au fost tocmai eficiente, că poate nu au dat rezultatele pe care se miza, dar nimeni nu vrea să ajungem iar în lockdown, fie și în anumite zone. Știu ce simt oamenii, înțeleg supărările, înțeleg că un an de restricții este foarte mult, că nu o vom mai putea duce așa, dar cred că depinde de fiecare să terminăm mai repede. Efortul fiecăruia de a respecta distanțarea și igiena poate face diferența.”