conferinta_usr_poluare.jpg

Campania derulată de USR - filiala Prahova, împotriva poluării din județ, și în special din zona Ploiești, a ajuns, zilele acestea, la punctul dezbaterii publice la care organizatorii au dorit să se întâlnească nu doar cu reprezentanții cetățenilor nemulțumiți, ci și cu cei ai autorităților și companiilor arătate cu degetul în această problemă.

Din păcate, angajamentele au fost luate tot de cei care și până acum au dus lupta cu poluarea, pentru că factorii de decizie nu au înregistrat nici promisiuni, nici măcar opinii, ci doar absențe, așa cum ne-au obișnuit și când a fost vorba de luarea unor măsuri concrete împotriva poluatorilor.

USR Prahova și-a asumat cu fermitate răspunderea de a lupta împotriva poluării orașului Ploiești, atât prin responsabilizarea societății civile, cât și prin presiuni asupra autorităților și modificări legislative menite să optimizeze și să eficientizeze actualul pachet de legi din domeniul protecției mediului. parlamentarii Dan Rădulescu, Allen Coliban, Cornel Zainea, alături de conferențiarul universitar doctor Silviu Gurlui, au participat la dezbaterea publică „Prizonieri într-un oraș poluat”, un dialog cu cetățenii pentru a identifica soluții pentru recâștigarea dreptului de a respira un aer curat în Ploiești și împrejurimi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Deși toate autoritățile competente în domeniu (Primărie, Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate, Garda de Mediu) și marile companii sancționate de Garda de Mediu (Lukoil, Unilever și OMV-Petrom) au fost invitate, niciun reprezentant nu a venit și nu s-a arătat dispus să colaboreze", au subliniat reprezentanții USR Prahova.

În schimb, toți cei prezenți la dezbatere, indiferent de preferințele politice, de vârstă sau convingeri personale, au adresat întrebări pertinente și au povestit, din experiența proprie, efectele nocive ale poluării asupra propriei familii, necesitatea de implicare și de a dubla demersurile legislative ale parlamentarilor USR, prin acțiuni civice.

Citește continuarea pe actualitateaprahoveana.ro 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg