Vizual competitie cartare

Pe 24 septembrie va avea loc o nouă Zi de Curățenie Națională "Let`s Do It, Romania!". Românii din toate județele sunt invitați să raporteze zone cu deșeuri și să contribuie la Harta Deșeurilor, un instrument unic în România, pe baza căruia voluntarii vor ieși la curățenie.

 


Cum poți contribui la Harta Deșeurilor:
1. Descarcă gratuit aplicația de mobil "Let`s Do It, Romania!", disponibilă pentru IPhone și Android, și raportează zone cu deșeuri până pe 5 septembrie. Cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare totală de 5.000 euro: 1 aparat foto DSLR, 3 biciclete, 3 smartphone-uri 4G, 3 trotinete electrice, 4 trotinete simple, 5 brățări de fitness, 5 acumulatori solari, 10 bricege multifuncționale, 41 rucsacuri. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro.


1. Participă la evenimentele Let’s Bike It! În perioada 27-28 august si 3-4 septembrie, bicicliștii din București și din țară se strâng pentru a descoperi și a raporta zonele cu deșeuri, cu ajutorul aplicației de mobil "Let`s Do It, Romania!". Înscrie-te acum alături de echipa ta și poți câștiga premii atractive pentru pasionații de pedalat. În țară, sunt evenimente confirmate în Vrancea (27-28 august), Brăila și Galați (3-4 septembrie), Prahova (3-4 septembrie), Iași (3-4 septembrie), Gorj (3-4 septembrie), Vaslui (27-28 august, 3-4 septembrie). Cei care doresc să se înscrie la acțiune pot lua legătura trimițând un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., folosind numele județului unde doresc să participe (exemplu: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie. Înscrierile la acțiunea de curățenie pot fi făcute aici.
Date cheie pentru Ziua de Curățenie Națională "Let`s Do It, Romania!":
18 iulie – 30 august – stabilirea echipelor locale de organizare
18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deșeuri prin intermediul aplicației "Let`s Do It, Romania!" și realizarea Hărții Deșeurilor
1 august – start înscrieri la Ziua de Curățenie Națională pe www.letsdoitromania.ro
5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deșeurilor prin aplicația “Let`s Do It, Romania!“ și pe www.letsdoitromania.ro

 

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. Aplicația “Let`s Do It, Romania!“ este dezvoltată în parteneriat cu QUALITANCE.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24 700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației "Let`s Do It, Romania!", care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

 

Social
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Campanie de reciclare în Prahova

Campania de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost lansată în Prahova de Organizația Ecotic, cu ajutorul Consiliului Județean, Asociației de...