- Publicitate -

Convoi de rable, condus de turiști străini, blocat în munții din România [FOTO]

Data:

Distribuie articolul:

Salvamontiștii din trei județe au intervenit marți la „cea mai ciudată solicitare primită”: localizarea și salvarea unui grup de turiști care se deplasa în zona montană din Vestul României cu un convoi de rable.

- Publicitate -

Peste o sută de mașini cu turiști străini au rămas blocate, marți seara, pe drumul montan care leagă Valea Jiului de Băile Herculane.

Convoiul din care făceau parte numai mașini vechi pornise din Germania, într-o excursie de aventură.

Comunicatul Salvamont România

Echipele de salvamontiști din cele trei judete au ajuns în sectoarele de drum  din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluari ale situației.  Datorita lipsei de informații corecte și actuale,  grupul organizat de mașini s-a deplasat după trakul de GPS dat de organizatori intrând pe un drum închis circulației publice si semnalizat în acest sens.

- Publicitate -

Câteva mașini si-au spart baile de ulei , foarte multe si-au distrus tobele de eșapament,  situație în care, coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de cca 30 km așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu putea fi transmise datorita lipsei semnalului telefonic.

Alături de polițiști și personal ISU , salvamontistii au discutat cu toti conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zona către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.

Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plagi și traumatisme , rezultate din situații fără legătură cu evenimentul.

- Publicitate -

Doua persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj , iar o persoana ce prezenta o stare de epuizare psihica a fost predată unei ambulante SMURD.

Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont. 

Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin  Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin.

Nimic spectaculos pana aici, au mai fost drumuri rupte de ploi  sau înzăpezite , au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane !!!.

- Publicitate -

Cei din mașini nu au probleme medicale,  dar , cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini.

Informațiile sunt încă incerte și, se pare ca, pietre căzute datorita ploii , au blocat drumul sau chiar au lovit mașini

Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zona , se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe  aproximativ 30  de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victime .

- Publicitate -

Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -