Diferențele între un pacient bolnav de COVID și unul infectat cu noua tulpini

Tulpina virulenta de COVID-19 din Marea Britanie ar putea deveni, in scurt timp, dominanta inclusiv in Romania.

Momentul in care se putea interveni pentru a opri raspandirea noii tulpini a trecut deja, iar noul virus face ravagii in comunitate, dovada cazurile depistate deja de autoritati. „Are o viteza mai mare de transmitere decat celelalte, e doar o chestiune de timp pana va deveni tulpina dominanta”, atrage atentia medicul Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina.

Insa, in ciuda faptului ca se raspandeste mai rapid, infectia cu tulpina din Marea Britanie nu da o forma diferita de boala. Prin urmare, si tratamentul folosit de medicii romani in cazul celor depistati cu noua tulpina este identic cu cel pe care il administreaza pacientilor infectati cu tulpinile clasice de COVID-19.

„Nu e nimic diferit, forma de boala pe care o determina este aceeasi. De altfel, pe semne clinice, nici nu poti sa iti dai seama ca e vorba despre o alta tulpina decat cea clasica. Abordarea terapeutica e identica. Exista, la ora actuala, un mic studiu care se face in Marea Britanie, care arata un nivel mai mare de mortalitate in cazul noii tulpini. Ramane sa vedem daca asa stau lucrurile”, a explicat medicul Marius Geanta.

Citește continuarea pe ziare.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău