aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.10.44.jpeg

În Salina Slănic din Prahova turiștii sunt cărați precum cartofii cu microbuzele care poluează galeriile de sare. În schimb, la Salina Turda, accesul se face simplu către un decor de vis.

Dacă Salrom SA nu a investit un leu în ultimii ani în Salina Slănic, autoritățile locale din Turda au atras fonduri europene care au transformat salina de aici într-una dintre cele mai spectaculoase din Europa!

Astfel, ca urmare a derulării unui proiect PHARE de 5,8 milioane de euro, Salina Turda a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Transilvaniei. Potrivit site-ului oficial al salinei, al cărui unic acționar este Consiliul Local Turda, lucrările de modernizare s-au concretizat la Mina Rudolf în construirea unui lift panoramic, a unei  piste de minigolf, a două piste de minibowling, a unui teren de sport, a unui amfiteatru cu 180 de locuri, a unui carusel şi a fost amenajat un loc de joacă pentru copii. Și Mina Terezia a fost deschisă publicului, accesul pe vatra minei fiind posibil prin circulaţie pe compartimentul cu scări sau cu un ascensor. A fost amenajat lacul subteran pentru a oferi turiştilor o plimbare romantică cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare. La Mina Ghizela a fost amenajată şi transformată pentru a deservi exclusiv activitatea de tratament balnear. cu această ocazie a fost amenajată o a doua intrare în salină, din Valea Sărată, zona  Durgău. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii.

În schimb, deși este considerată cea mai mare și mai frumoasă dintre salinele din România, cea de la Slănic Prahova arată jalnic. După ce lifturile au devenit nefuncționale, accesul turiștilor în salină se face cu microbuzele, călătoria fiind inconfortabilă, iar aerul irespirabil devine din cauza gazelor de eșapament. Pentru că în Salina Slănic nu s-a mai investit un leu de mulți ani, vizitatorii se aleg doar cu o cură de aer sărat și...cam atât.

Un cititor care a vizitat ieri Salina Turda ne-a trimis imagini cu ”bijuteria” din muntele de sare, care nu mai au nevoie de alte comentarii:

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.03.18.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.05.24.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.05.58.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.09.01.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.10.44.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.11.14.jpeg

 


Social
  • Miercuri, 23 Mai 2018
  • De Observatorul Prahovean

Concurs pentru elevi organizat de ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează concursul cu tematică de protecţie civilă "Cu...

Social
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Două noi cazuri de rujeolă confirmate în Prahova

În ultima săptămână, două noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Prahova. Informația este dată de Direcția de Sănătate Publică Prahova într-un comunicat emis astăzi. ”In saptamana...

Administrație
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

Controale la shaormeriile din Prahova

  Prin ordin al prefectului, la nivelul județului Prahovei s-a constituit o comisie pentru verificarea condițiilor sanitare de la toate unitățile de fast food din județ, după incidentele semnalate în mai...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești