WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.10.44.jpeg

În Salina Slănic din Prahova turiștii sunt cărați precum cartofii cu microbuzele care poluează galeriile de sare. În schimb, la Salina Turda, accesul se face simplu către un decor de vis.

Dacă Salrom SA nu a investit un leu în ultimii ani în Salina Slănic, autoritățile locale din Turda au atras fonduri europene care au transformat salina de aici într-una dintre cele mai spectaculoase din Europa!

Astfel, ca urmare a derulării unui proiect PHARE de 5,8 milioane de euro, Salina Turda a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Transilvaniei. Potrivit site-ului oficial al salinei, al cărui unic acționar este Consiliul Local Turda, lucrările de modernizare s-au concretizat la Mina Rudolf în construirea unui lift panoramic, a unei  piste de minigolf, a două piste de minibowling, a unui teren de sport, a unui amfiteatru cu 180 de locuri, a unui carusel şi a fost amenajat un loc de joacă pentru copii. Și Mina Terezia a fost deschisă publicului, accesul pe vatra minei fiind posibil prin circulaţie pe compartimentul cu scări sau cu un ascensor. A fost amenajat lacul subteran pentru a oferi turiştilor o plimbare romantică cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare. La Mina Ghizela a fost amenajată şi transformată pentru a deservi exclusiv activitatea de tratament balnear. cu această ocazie a fost amenajată o a doua intrare în salină, din Valea Sărată, zona  Durgău. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În schimb, deși este considerată cea mai mare și mai frumoasă dintre salinele din România, cea de la Slănic Prahova arată jalnic. După ce lifturile au devenit nefuncționale, accesul turiștilor în salină se face cu microbuzele, călătoria fiind inconfortabilă, iar aerul irespirabil devine din cauza gazelor de eșapament. Pentru că în Salina Slănic nu s-a mai investit un leu de mulți ani, vizitatorii se aleg doar cu o cură de aer sărat și...cam atât.

Un cititor care a vizitat ieri Salina Turda ne-a trimis imagini cu ”bijuteria” din muntele de sare, care nu mai au nevoie de alte comentarii:

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.03.18.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.05.24.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.05.58.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.09.01.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.10.44.jpeg

WhatsApp Image 2018-02-06 at 10.11.14.jpeg

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png