Rețeta de păstrăv copt cu ierburi aromate este una care, cu siguranță, încântă papilele gustative ale oricărui mâncător de pește.
A venit toamna iar vremea plăcută de afară ne îmbie la cât mai multe ore petrecute în curte, în aer liber, lângă un grătar sau în jurul unei mese cu prietenii.
Și parcă tot în anotimpul acesta merge cel mai bine peștele… oricum ar fi el gătit. Dar parcă peștele pregătit în aer liber are o aromă deosebită și un gust mult mai intens decât cel gătit acasă și servit la masa din bucătărie.
Ingrediente pentru păstrăv copt, ierburi aromate, sos verde, roșii calde și legume mozaic – 1 porție gurmand
Păstrăv întreg 300 gr
Ulei aromat, sos verde 150 ml
Sare de grătar 40 gr
Rozmarin 3 tije
Lămâie 1 buc
Ierburi aromate: cimbru sau cimbru lămâiat, oregano, pătrunjel, busuioc
Roșii ciorchine 8 buc
Ardei gras, ardei kapia,
Dovlecel 1 buc
Cartof semifiert 1 buc
Ciuperci (champignon) 1 buc
Sare, piper
Chimion
Pregătire 10 minute
Preparare 20 minute
Vezi rețeta VIDEO