- Publicitate -

Povestea antreprenorului Dragoș Șchiopu. “Îmi luam mâncare la pachet, iar colegii râdeau copios pe seama visului meu de a deveni investitor”

Dragoș Șchiopu s-a născut în Câmpina, are 42 de ani și este antreprenor și investitor. Este pasionat de tehnologie, iubește să călătorească și construiește site-uri pentru companiile care își doresc să fie prezente în mediul online. Prima afacere a lui Dragos Șchiopu a fost chiar de pe calculatorul pe care l-a primit atunci când a intrat la liceu. Împreună cu un prieten foarte bun a reușit să creeze primele jocuri care se încărcau, povestește antreprenorul, de pe casete audio. Jocurile au fost vândute într-o consignație.

- Publicitate -

Dragoș a descoperit lumea calculatoarelor încă din anul 1992, datorită faptului că tatăl acestuia era inginer electronist iar în timpul liber repara televizoare, calculatoare și orice funcționa cu electricitate. În reparații a sosit un calculator – imaginea acestuia este descrisă total diferit față de ceea ce știm că înseamnă calculatoarele din ziua de azi: memoria RAM de 64 kB și rezoluție de 256 X 192 pixeli, afișând informația în doar 16 culori.

A fost fascinat de felul în care arăta calculatorul și a primit o provocare din partea părinților: dacă intra la un liceu bun, pe profil de Matematică-Fizică, primea cadou un calculator doar al lui. Performanțele școlare ale lui Dragoș și promisiunea părinților au făcut ca viitorul antreprenor să aibă primul său calculator, doar al lui, încă din primul an de liceu.

“Am stat 10 minute cu cutia desfăcută, citind manualul, apoi m-am dus la mama să o conving să mă lase să-l montez, că știu eu cum se face și nu-l stric. Din acel moment am realizat că s-a deschis o nouă lume pentru mine, una în care trăiesc zilnic, cu pasiune.

- Publicitate -

Prima afacere a lui Dragos Șchiopu a fost chiar de pe calculatorul pe care l-a primit atunci când a intrat la liceu. Împreună cu un prieten foarte bun a reușit să creeze primele jocuri care se încărcau, povestește antreprenorul, de pe casete audio. Jocurile au fost vândute într-o consignație.

“Treceam zilnic să vedem dacă s-au mai vândut ceva. Nu s-au dat ca pâinea caldă, dar după vreo lună se vânduseră vreo 6 dintre ele.

Cu costurile casetelor, xeroxul pentru coperți și doar cu jumătate din marfă vândută, nu cred că am ieșit pe profit, dar experiența a reușit să implanteze în mintea mea un vis la care nu aveam de gând să renunț niciodată.”

- Publicitate -

10 ani mai târziu de la întâmplarea cu jocurile pe calculator, în anul 2002, Dragoș avea să își înființeze și prima firmă, cu acte, cu ștampilă și toate detaliile pe care orice antreprenor trebuie să le știe. Firma există și în prezent pe piață și tocmai a devenit majoră, împlinind 18 ani de existență.

“Eu am început să-mi asum titulatura de antreprenor de vreo 6 ani, că în primii ani, la câte greșeli am făcut, mă puteam numi cel mult începător.”

Prima tentativă de investiție a lui Dragoș au fost un eșec total. Povestește despre cum a fost cu un MLM, unul celebru, care îți dădea banii înapoi la cumpărături. A testat înainte “soluția” și chiar făcea profit în fiecare lună. Și-a dorit mai mulți bani, așadar a devenit partener Gold pentru respectiva companie. Decizia l-a costat vreo 2000 de euro, bani pe care nu i-a recuperat nici până în ziua de azi.

- Publicitate -

Cea de-a doua investiție a fost una total diferită: a decis că trebuie să facă un efort extraordinar și să economisească toți banii pe care-i câștiga. Obiectivul era să strângă suficienți bani cât să cumpere un apartament pe care să îl închirieze.

“Am vorbit cu soția, i-am explicat ce vreau să fac și că o vreme trebuie să trăim doar din veniturile ei. La muncă începusem să îmi aduc mâncare la pachet, iar colegii se mirau de alegerile mele. Le-am explicat de planul meu măreț de investitor iar aceștia au râs copios.“

După șase luni de strâns bani la saltea, vreme în care Dragoș Schiopu a rezistat eroic, într-un final acesta a decis că nu își mai dorea acest stil de viață. Fusese totuși un exercițiu bun de educație financiară iar suma strânsă ajunsese la aproximativ 6000 de euro. Banii respectivi au fost direcționați către o oportunitate care s-a dovedit a fi o investiție bună.

- Publicitate -

Pașii făcuți în lumea antreprenoriatului l-au determinat pe antreprenorul Dragoș Schiopu să își aloce mai mult timp pentru firmă și, în cele din urmă, să își dea demisia din lumea corporatiștilor.

Cu toate criticile primite si gurile rele care i-au tot spus că un loc de muncă reprezintă o siguranță, acesta a continuat să își investească timpul, cea mai de preț valoare a omului, în proiecte în care crede cu tărie și în ziua de astăzi.

În prezent, Dragoș se ocupă de imaginea firmelor în mediul online și construiește site-uri de la zero pentru un plus de autenticitate. Pandemia i-a adus și momente de criză, dar și plusuri pe care le vede ca fiind parte din experiența pe care o are și clienții cu care lucrează.

- Publicitate -

“În perioada asta îmi construiesc o casă. Probabil mulți ar crede că acesta este visul meu, dar nu. Visul meu rămâne, în continuare, acela de a călători. Vreau să mă întorc Japonia, de asemenea vreau să mă plimb și prin alte locuri exotice. Am o listă lungă.

Mi-am propus să ajung independent financiar, să câștig bani din venituri pasive, astfel încât să pot trăi doar din aceste venituri pasive.”

VIDEO

FOTO

John Cristea
John Cristea
Este fondatorul emisiunii Generația lui John și portavoce pentru mii de tineri care și-au făcut vocea auzită.Cu peste 15 ani de activitate în zona media, John Cristea prezintă într-un mod inedit interviurile din cadrul podcastului Generația lui John și își exprimă opinia atunci când vine vorba de educație, tineri și tot ce e nou în materie de rețele de socializare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

La doar 20 de ani a plecat de-acasă pentru că s-a îndrăgostit de un bărbat cu 18 ani mai mare decât ea. Părinții se...

Povestea ploieștencei în vârstă de doar 20 de ani care s-a îndrăgostit de un bărbat cu 18 ani mai mare decât ea vă este...

Interviu cu Mihaela Brîndușa, profesor Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiești: “Este nevoie de mentalitate deschisă şi de transparență”

Mihaela Vasile Brîndușa este profesor în cadrul Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploiești. Spune că a fi profesor nu este despre a merge la...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Iordania pe cont propriu în 2023: negocieri, obiceiuri, cultură și concepții de viață

Iordania este o lume aparte, o lume pe care am descoperit-o pas cu pas, încă de la primul schimb de vorbe cu taximetristul care...

În Salina Slănic, locul cu cel mai pur aer de pe planetă, se coboară cu aceleași microbuze jalnice. De 9 ani se încearcă refacerea...

Vremea plăcută din weekend i-a scos din case pe oameni, mulți alegând ca variantă de petrecere a timpului, una dintre cele mai populare saline...

Care sunt firmele care vor să construiască variantele ocolitoare de la Azuga – Bușteni

Pentru centurile ocolitoare de la Azuga - Bușteni au fost depuse oferte din partea a două asocieri de firme din România, Bulgaria și Turcia....

Mărturia ploieșteanului implicat în accidentul în lanț de pe autostrada M1 din Ungaria: ”Ne-am trezit în infern!”

Observatorul Prahovean publică, în exclusivitate, mărturia unui ploieștean care a fost implicat în accidentul în lanț petrecut sâmbătă pe autostrada M1 din Ungaria. Acesta...

ANPC despre scandalul caselor de marcat automate din supermarketuri: Abordarea este discriminatorie

Automatizarea caselor de marcat din supermarketuri este o abordare discriminatorie, pentru că ar fi trebuit să se ia în calcul prezenţa la cumpărături şi...
Emisiuni
- Publicitate -