Sute de medici imunizați cu vaccinul chinezesc Sinovac s-au îmbolnăvit de COVID, în Indonezia 

0

Situația din Indonezia stârnește semne de îngrijorare cu privire la eficiența anumitor vaccinuri în fața noilor variante ale coronavirusului, scrie Reuters. Cel puțin 350 de cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID în Indonezia, deși au fost vaccinate cu serul chinezesc Sinovac. Cele mai multe cadre medicale sunt asimptomatice și s-au autoizolat acasă, iar câteva zeci de persoane au fost spitalizate, cu febră puternică și cu un declin al nivelului de oxigen.

Kudus, care are în jur de 5.000 de cadre medicale, se confruntă cu un focar de infecție alimentat cel mai probabil de varianta Delta, cea depistată inițial în India, care este considerată mai contagioasă.

Incluși în grupul prioritar, medicii și asistentele au fost printre primii care au fost vaccinați în Indonezia, atunci când campania de imunizare a debutat, în ianuarie.

Aproape toți au primit vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac, potrivit Asociației Medicale din Indonezia (IDI).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a autorizat vaccinul Sinovac luna aceasta. Rezultatele studiilor, a spus OMS, au arătat că serul a prevenit COVID-ul simptomatic la 51% dintre persoanele monitorizate în studiu și spitalizarea, la toate persoanele monitorizate.

Eficiența vaccinurilor chinezești, în special a Sinovac, a fost însă pusă sub semnul întrebării, după ce în alte țări au apărut cazuri similare cu cele experimentate acum de Indonezia. Una dintre țările afectate a fost Chile, care a vaccinat masiv cu Sinovac, numai pentru a realiza că multe persoane au continuat să se îmbolnăvească, în special cele vaccinate cu o singură doză.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău