DSC_0460.JPG

O tânără din Ploiești, mama a doi băieței năzdrăvani de 6, respectiv 3 ani, a transformat pasiunea pentru actorie și dragostea față de cei mici într-un atelier de dezvoltare personală total diferit de educația din școli.

Elena Penescu, 37 de ani, este profesor de limbi străine (engleză și franceză), însă nu a renunțat nicio clipă la pasiunea pentru actorie, devenind ulterior și actriță cu acte în regulă.

”Pasiunea mea pentru actorie a început din adolescență, dar înainte de a absolvi arta actorului, am absolvit limbile străine pentru că…așa s-au așezat lucrurile în viața mea”, mărturisește Elena Penescu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După facultate, a predat limba egleză atât la școlile de stat, cât și în cele private, la lucrul într-un minister britanic și, mai ales, la interpretarea de roluri în spectacole de teatru și participarea la multe ateliere specifice domeniului.

”Când am devenit mamă, lucrurile s-au reconfigurat pentru mine și am înțeles că ceea ce fac are impact asupra a ceea ce sunt în raport cu copiii mei. Prin urmare, mi-am dorit, în primul rând, să împărtășesc din cunoștințele mele și altora, pentru a-i ajuta să crească și nu ascund că, odata cu ei, cresc și eu”, spune cea căreia meseria de ”mamă” i-a ocupat (aproape) tot timpul în ultimii șase ani.

Astfel, a apărut “EmotionsLab”, care înseamnă ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale prin teatru si limbi străine dedicate tuturor grupelor de vârstă. Până acum, Elena a lucrat în principal cu copiii, atât în Ploiești cât și în București.

”Atelierele pe care le creez constau în jocuri si activități prin care urmăresc dezvoltarea unor competențe și abilități specifice printre care: atenția, lucrul în echipă, creativitatea, expresivitatea și exprimarea, fluența într-o limbă străină, comunicarea, dezinhibarea, etc. Aceste jocuri și activități sunt fie preluate din studiile mele, fie concepute de mine. Experiența acumulată mi-a arătat că acest tip de activități sunt foarte utile copiilor pentru că vizează aspecte pe care învățământul tradițional nu le include, dar și adulților interesați de dezvoltarea personală.

Elena Penescu va lansa în curând un nou atelier de teatru și psihoterapie, împreună cu un psiholog din București, care se adresează tinerilor și adolescenților. ”Încerc să îmbunatățesc continuu metoda mea, astfel încat ea să facă o diferență în viața celor cu care lucrez”, spune Elena, pe care cei interesați de atelierele sale educative o pot găsi aici: https://www.facebook.com/emotionsteatru.

FOTO La “EmotionsLab” copiii se deszoltă printr-o combinație inedită de teatru și limbi străine

26112045_1918091388506873_2350025465799183172_n.jpg

DSC_0638.JPG

IMAG0952.jpg

DSC_0147.JPG

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Marți, 16 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accidente pe DN1 B, la Albești și în Ploiești

Două accidente rutiere s-au produs marți după amiază în Prahova. Primul accident a avut loc pe DN 1B, în localitatea Albești, iar cel de-al doilea în Ploiești, pe strada Izvoare. În urma...

Social
  • Marți, 16 Octombrie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Șobolani în centrul Ploieștiului. VIDEO

Din cauza mizeriei de pe domeniul public, pe străzile din Ploiești mișună, ziua în amiaza mare, șobolanii. O dovedesc imaginile trimise de un cititor, surprinse astăzi în stația TCE din zona...