corpuri iluminat

Sătui să tot aștepte investiția primăriei, locuitorii cartierului Tineretului din Ploiești au cumpărat din banii lor lămpi de iluminat stradal. Chiar și așa, străzile rămân în beznă pentru că autoritățile pasează de la una la alta responsabilitatea montării corpurilor de iluminat public cumpărate de localnici!

 

Case noi și cochete, dar umbrite de bălării, străzi neasfaltate, fără trotuare, guri de canal neacoperite. Așa arată cartierul intitulat pompos Tineretului din Ploiești. Când se lasă noaptea, riscul producerii unor accidente crește semnificativ pentru că străzile nu sunt iluminate, în ciuda demersurilor numeroase ale locuitorilor către autorități.

”De când m-am mutat tot fac demersuri să monteze lămpi pentru iluminatul public” susține unul dintre ploieștenii disperați ai cartierului Tineretului.

 

Cei care locuiesc pe strada Șirna s-au săturat să aștepte și au anunțat conducerile RASP și SGU că vor cumpăra ei lămpi de iluminat public numai ca cineva autorizat să vină și să le monteze.

După ce au investit câteva sute de lei în becuri, lămpi și dispozitive de prindere, au avut parte de o surpriză neplăcută. ”Am cumpărat lămpile, dar acum cei de la SGU nu le mai montează pentru că nu se înțeleg cu cei de la RASP”, a declarat pentru observatorulph.ro unul dintre localnici.

Acesta a transmis pe adresa redacției următoarea sesizare:

”Am și eu o problemă legată de administrația locală a municipiului Ploiești. Locuiesc pe str. Șirna în cartierul Tineretului, în spatele Hipodromului Ploiești și vreau să semnalez în presă indiferența și incompetența administrației locale în ceea ce privește iluminatul stradal din acest cartier. Pe scurt: am solicitat celor de la SGU să ne monteze lămpi stradale pe str. Șirna, iar răspunsul lor a fost ca nu au lămpi. Le-am propus să cumpăram noi (locatarii) lămpile respective, idee la care au fost foarte încântați, urmând ca ulterior să instaleze ei (SGU) lămpile. Am cumpărat lămpile, dar acum SGU-ul "nu mai poate" sa monteze lămpile pentru că nu se înțeleg cu cei de la RASP... Vecinii mei au făcut cereri, au fost la directorii de la SGU și RASP dar din păcate aceste două direcții nu se înțeleg intre ele. Aceasta situație ține de mai bine de 3 luni si sincer "am obosit" să căutăm noi o soluție pentru a beneficia de acest iluminat stradal. Ca o aroganță, într-o ședință a Consiliului Local cei de la SGU au propus ca soluție să plătim noi instalarea lampilor?! Din păcate problemele din acest cartier nou sunt mai multe, iar noi, plătitorii de impozite și taxe locale, nu beneficiem de minima atenție din partea autorităților locale.”

Răspunsul SGU Ploiești:

”În legătură cu solicitarea dvs., înregistrată cu nr. 20165/30.09.2016, vă comunicăm următoarele, potrivit informaţiilor furnizate de către compartimentul de specialitate:

 -      societatea noastră, prin contractul de concesiune încheiat cu municipalitatea, are ca atribuţii Întreţinerea şi Menţinerea Sistemului de Iluminat Public. Zona menţionată în sesizarea cititorului dvs. implică o extindere a sistemului de iluminat public, în consecinţă alocarea unui buget separat întrucât această lucrare este complexă (necesită proiect);

-      angajaţii societăţii noastre nu au indicat achiziţionarea, de către cititorul dvs., a lămpilor respective. Aceasta întrucât, chiar şi în cazul unei extinderi a reţelei de iluminat public, este necesară achiziţia mai multor elemente, cu anumite caracteristici, personalul de specialitate al societăţii cunoscând aceste specificaţii. Întrucât nu avem cunoştinţă de aceste discuţii, vă rugăm să ne indicaţi persoanele care au discutat cu dvs., indicându-vă soluţia descrisă în sesizarea respectivă;

Pe cale de consecinţă, având în vedere cele descrise mai sus, în acest caz, situaţia nu poate fi soluţionată decât de municipalitate, prin RASP, printr-o comandă fermă, implicit prin alocare bugetară separată (decontare separată a lucrărilor).

Observatorul Prahovean l-a contactat telefonic și pe directorul tehnic al RASP, Vasile Ionescu. Acesta a declarat că regia caută o soluție pentru iluminatul public din zonă. ”Se caută pe cât posibil găsirea unei soluții împreună cu SGU și Electrica însă în momentul de față nu se poate face extinderea rețelei electrice pe motiv că nu există un proiect în acest sens și o prevedere bugetară”, a declarat directorul Ionescu. În această situație, potrivit directorului tehnic al RASP, ar mai fi și cartierul Pictor Rosenthal. 

Cum arată corpurile de iluminat cumpărate de ploieștenii de pe strada Șirna

lampa

factura

bec

Cartierul Tineretului arată jalnic

cartier5

cartier4

cartier3

cartier2

cartier tineretului