cal mort2

Cadavrul unui cal stă de mai bine de 24 de ore lângă un parc din bariera Bucov.

 

Locuitorii din zonă au zărit calul ieri dimineață, dar din cauza gradului de putrefacție în care se află, cei din zonă cred că stă acolo de cel puțin vineri noaptea.

Martorii spun că un echipaj de poliție a trecut prin zonă și a constatat situația, dar nu a luat nici o măsură ca leșul să fie ridicat.

Din speculațiile martorilor se pare că animalul a fost lovit până și-a dat ultima suflare de către câțiva cetățeni de etnie romă.

De săptămâna trecută Ploieștiul a rămas fără serviciul de ridicare al cadavrelor, astfel că nu există nicio autoritate competentă pentru a putea lua animalul mort din intersecția străzilor Toma Ionescu cu Privighetorii.

Dacă o pisică moartă într-un șanț nu este o mare problemă, un animal de dimensiunile unui cal ar crea în scurt timp un focar de infecție având în vedere și temperaturile ridicate de afară.

Acest eveniment are loc după ce, săptămâna trecută un alt cal a căzut pe albia pârâului Dâmbu, dar a fost salvat de pompieri după ce a zăcut mai timp de mai multe ore.