simona schnelbach

Începând de astăzi, Observatorul Prahovean publică o serie de articole privind medicii care au primit sponsorizări de la companiile farmaceutice și valoarea contractelor. Cât de corect și moral este acest lucru? Vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți.

 

Tot mai mulți medici ajung să fie sponsorizați de marile companii farmaceutice, atât din România cât și din străinătate. Ce înseamnă asta? Că medicul care te tratează și care îți prescrie tratamentul primește bani de la firmele care vând medicamente.

Astăzi vă prezentăm cazul președintelui Colegiului Medicilor Prahova, doctorul Schnelbach Simona Aurelia, care este și medic de familie.

 

Potrivit informațiilor publicate de Agenția Națională a Medicamentului, Schnelbach Simona Aurelia a primit în anul 2015 șase sponsorizări făcute de cinci producători de medicamente în valoare totală de 9 690 de lei.

Companiile care au sponsorizat-o pe Schnelbach Simona Aurelia sunt:

Angelini Pharmaceuticals – două sponsorizări cu suma totală de 5 400 de lei,

Chimimportexport Plurimex  - o singură sponsorizare în valoare de 1 150 de lei,

Servier Pharma – o singură sponsorizare în valoare de 500 de lei,

Worwag Pharma – o singură sponsorizare în valoare de 1 274 de lei,

Zentiva S.A. – o singură sponsorizare în valoare de 1 366 de lei.

Contactată telefonic, Simona Schnelbach a declarat că banii pe care i-a încasat de la companiile farmaceutice au venit sub forma unor contracte de prezentare a unor studii studii și cercetări realizate de firmele respective în cadrul unor simpozioane.

Scopul conferințelor a fost acela de a perfecționa personalul medical invitat la evenimentele de specialitate.

Ascultă mai jos punctul de vedere al Simonei Schnelbach cu privire la acest subiect.

Articolul se bazează pe informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului privind declarațiile făcute de medici cu privire la aceste sponsorizări, dar și declarațiile firmelor care au făcut sponsorizările.

Totodată au fost folosite informații puse la dispoziție de motorul de căutare implementat pe blog-ul datavizuri.blogspot.com, datele folosite de acesta fiind obținute printr-o metoda de scraping de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

schnelbach

sursa foto: adevarul.ro