mormant3

După ce și-a pierdut fiica de 18 ani, o mamă din Ploiești este nevoită să păzească non-stop mormântul. Disperată de furturi, aceasta a montat chiar și o cameră video falsă, pentru a-i descuraja pe hoți. Degeaba! Deși a reclamat situația de nenumărate ori conducerii SGU Ploiești, nimeni nu a făcut nimic pentru a stopa furturile. Din acest motiv, femeia a depus  o plângere la Poliție, pe care o publicăm integral mai jos:

 

Domnule Comisar sef,

Subsemnata Bazoiu Magdalena, domiciliata in Ploiesti, Bld. Republicii, concesionar al locului de veci situat in cimitirul Viisoara, nr. 1, rand 4, cls. 2 dreapta, conform contract nr. 251/16.10.2014, va aduc la cunostinta prin prezenta petitie repetatele cazuri de furt din incinta acestui cimitir, in particular de la locul de veci concesionat de mine.

In ciuda reclamatiilor facute catre SGU Ploiesti, situatia continua. In disperare de cauza am montat la mormant, cu circa o luna in urma, o camera falsa, sperand ca astfel rau-facatorii se vor speria. Dupa nici trei saptamani, pe data de 05.06.2015, a disparut, fiind desfacuta din suruburi. Mi-e greu sa cred ca o persoana aflata doar in trecere a avut in buzunar instrumentele potrivite pentru a desface piulite si suruburi. In continuare dispar flori, bineinteles cele mai frumoase, fiind furate chiar si din pamant, cu tot cu radacina. Tin sa mentionez ca mormantul fiicei mele de 18 ani este vizitat zilnic de mine si de mama mea (astfel ca orice furt este sesizat de noi cel tarziu dupa o zi) si sunt in permanenta multe flori aduse de cei apropiati, rude si prieteni. 
 
Conducerea SGU invoca prevederile pct. 17 din Anexa nr 26 Regulament de Organizare si Functionare, astfel ca se absolva de orice raspundere, incluzand la mentiunea “obiecte si materiale scumpe” chiar si ghivecele cu flori, pe care le aducem “pe propria raspundere”. Daca buna intretinere a unui loc de veci inseamna propria raspundere pana si pentru ghivecele de flori, de ce mai sunt platiti paznicii? Doar pentru a cersi tigari si a sprijini bancutele de odihna?

Mentionez ca aceasta situatie nu este singulara, mai multe persoane se plang de aceleasi fapte, din pacate fara a depune reclamatii. Recurg deocamdata la aceasta petitie, urmand ca pe viitor, daca situatia nu se remediaza, sa depun o plangere penala pentru profanare de morminte.

In speranta ca se va gasi totusi o rezolvare a acestei situatii, va transmit atasat atat sesizarile mele catre SGU, cat si raspunsurile primite, impreuna cu cateva imagini de la fata locului.