- Publicitate -

Cea mai bună cafea este cea care îți place! Sfaturile lui Radu Popescu pentru a savura o cafea bună de 1 Decembrie

Data:

Atunci când vine vorba de cafea proaspăt prăjită, de cafea prăjită artizanal, la Ploiești și în împrejurimi totul este similar cu „cafeaua de la Radu Popescu”. De ce? Pentru că Radu este omul care a adus în comunitatea locală aroma aceasta de cafea, potrivită pentru orice moment al zilei, aromă care, în funcție de dispoziție, te îmbie la „o cafeluță” minunată. Radu Popescu și Compas Coffee în campania ”Din Prahova, pentru România”.

- Publicitate -

Radu Popescu este cel care a învățat comunitatea importanța unei cafele prăjite artizanal, a educat și educă în fiecare zi gusturile oamenilor din zonă, pe care îi învață să savureze o cafea adevărată și îi învață să facă deosebirea între o cafea și alta.

Intrat întâmplător în această lume, a savorii cafelei, Radu Popescu și-a luat foarte în serios rolul său în comunitatea prahoveană, acela de a explica oricui dorește și stă să-l asculte ce înseamnă o cafea adevărată, care este importanța ei și, mai ales, care sunt beneficiile unei cafele prăjite artizanal.

Cafeaua și miturile ei

Pentru cunoscători, cafeaua se consumă într-un singur mod: espresso, scurt, fără zahăr! Doar așa îți poți da seama cu adevărat de aroma unei cafele! „Gustul se educă!”, spune Radu. Și tot el face o dezvăluire: „Espresso, contrar opiniei generale, nu are cofeină, sau are foarte puțină!

- Publicitate -

Nu se puține ori am auzit, mai ales în rândul celor trecuți de o anumită vârstă, că „nu mai beau cafea că îmi dă palpitații”. Care să fie cauza? După cum Radu Popescu spune, „de vină” ar fi cofeina conținută de cafea, care ridică tensiunea și care „se joacă” cu organismul celor care au anumite probleme de sănătate. Tot el însă încearcă să demonteze aceste mituri. „Espresso are foarte puțină cofeină! Ca să-ți iei doza de cofeină de dimineață, să te simți energic, ar trebui să bei un espresso dublu, pentru că abia din el îți iei energia de care ai nevoie”, este de părere Radu Popescu.

Atunci când un espresor prepară o cafea, în prima parte a procedeului se extrage aroma de cafea, cea mai concentrată. Urmează cafeaua propriu-zisă și apoi, la final, extragerea cofeinei. Cofeina este lichidul fără culoare și fără miros, despre care mulți cred că „e apă chioară și diluează cafeaua”. Nimic mai neadevărat, explică Radu Popescu. Exact acest lichid incolor conține cofeina, cea care „dă palpitații” și care este nerecomandată cardiacilor.

Cum credeți că italienii beau atâtea espresso pe zi și n-au nimic? Ei știu, de fapt, ce conține exact o ceașcă de espresso și, mai ales, ce conține și o ceașcă de ristretto. Ristretto este de fapt aromă de cafea în formă pură!”, spune Radu. Italienii îl preferă, știu să-l bea și, tocmai de aceea, în Italia bei cea mai bună cafea din lume. Furnizorii de cafea sunt aceiași, la ei diferă doar modul de preparare și faptul că au înțeles exact cum se pregătește o cafea desăvârșită.

- Publicitate -

Dacă totuși, pentru unii consumatori, o cafea prea concentrată nu este pe gustul lor, aceștia ar trebui să adauge unei cești de espresso, apă caldă, pentru a dilua aroma fără a adăuga totuși cofeină dăunătoare în plus.

Pe scurt, nu confundați o aromă puternică de cafea cu efectele dăunătoare ale cofeinei, pentru că nu au nicio legătură!, spune Radu Popescu.

Ce fel de cafea este recomandat să cumpărați

Pentru că el este cel care se adresează comunității locale și le aduce cafeaua prăjită de el, Radu Popescu, de la Compass Coffee, face și o serie de recomandări pentru oamenii care vor să cumpere o cafea de calitate și să aibă siguranța produsului pe care îl achiziționează.

- Publicitate -

Radu consideră că, atunci când cumperi cafea, este bine să o cumperi „boabe”. În acest fel ai garanția că achiziționezi totuși cafea, boabe de cafea, și nu alte prafuri „sau rumeguș” cu aromă de cafea. Odată achiziționate boabele de cafea, acestea este bine să fie depozitate în pungi resigilabile cu supapă. De ce?

Radu spune că, după prăjire, o cafea emite gaze multă vreme, ca timp putând ajunge și până la 2-3 ani. Din acest motiv este bine ca punga să aibă supapă pentru a se elimina astfel surplusul de gaze degajate în pungă.

Eliminarea gazelor este un proces natural, deloc toxic, ba mai mult, atunci când cafeaua stă în gazele degajate, își îmbogățește aroma, ceea ce o ridică din punct de vedere calitativ.

- Publicitate -

De pe piață, cea mai proastă achiziție de cafea pe care cineva o poate face, sunt capsulele pentru aparatele automate. Deși în ultima vreme, datorită faptului că sunt foarte comod de folosit, sunt preferate de din ce în ce mai mulți oameni, acestea nu sunt tocmai ceea ce trebuie să fie „o cafea”.

Dincolo de faptul că, în interiorul acestora nu ai garanția că este doar cafea măcinată, aromele sintetice adăugate sunt prezente în fiecare capsulă. Și, cu toate acestea, lumea continuă să le cumpere, în speranța unei „cafele rapide de dimineață”.

La Compass Coffee găsești cafea pe toate gusturile

Orientat spre comunitatea din Ploiești și împrejurimi, Radu Popescu a încercat să aducă pentru clienții lui o gamă variată de sortimente, astfel încât să răspundă cerințelor celor mai pretențioși consumatori de cafea.

- Publicitate -

În prezent, are un număr de 25 de sortimente, din 17 țări de origine. În afară de cafeaua naturală, provenită din cele 17 țări, mai există și opt tipuri „blend” (amestec), care sunt rețete proprii, dezvoltate de el, care cuprind diverse mixuri între cele 17 originale, ceea ce satiface o gamă largă de gusturi și cerințe.

Ideea aromelor pleacă de la faptul că, fiecare țară de origine are propriile particularități ale cafelei. Aceste particularități variază în funcție de clima și solul țării respective, ceea ce face ca aromele să difere de la țară la țară.

Aromele cafelei sunt date strict de polenizare, de mediul în care arborii se dezvoltă și ce alte plante au de jur împrejurul lor. Aromele nu au nicio legătură cu aditivii care, uneori, se folosesc în această industrie, iar la Compass Coffee nu se pune problema aditivilor în cafelele pe care le furnizează.

- Publicitate -

La final, după atâtea sfaturi, l-am întrebat pe Radu care este, în opinia lui, cea mai bună cafea din lume. „Cea mai bună cafea din lume este aia care îți place!”, a răspuns el râzând. Și cu asta a spus tot!

Cum ți se pare subiectul?

Loading spinner

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

- Publicitate -

Antreprenori de succes

Exclusiv

De ce întârzie facturile de curent Electrica Furnizare

Mai mulți cititori ne-au sesizat că nu au mai...

De ce nu a funcționat brățara de monitorizare în cazul crimei din Câmpina

Apar noi detalii cu privire la crima odioasă petrecută...

Protest al chirurgilor la Spitalul Județean Ploiești

Zece medici de la Secția Chirurgie 2 de la...

Ce vrea Liviu Drăghici de la administrația locală Ploiești

Observatorul Prahovean începe, la debutul anului 2025, o serie...

Ce se întâmplă cu drumul expres Găești – Ploiești în Prahova

Drumul expres Găești – Ploiești, una dintre investițiile majore...
- Publicitate -

Știri noi

Călin Georgescu a pierdut procesul în dosarul anulării alegerilor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins...

Cum s-a produs accidentul cu trei victime de la Loloiasca

Un accident rutier în urma căruia trei persoane au...

Sute de polițiști prahoveni protestează față de OUG „trenuleț”

Protest masiv, vineri, pe bulevardele din București,  față de...

Primul autobuz electric care va circula între Ploiești și Aricești

Primul autobuz electric de tip solo, nearticulat, a sosit,...

Încă o localitate renunță la Hidro Prahova. Apa are arsen

Primarul comunei Cocorăștii Colț, Adrian Călin (PSD), a anunțat,...
- Publicitate -

Emisiuni

Hidro Prahova are printre cele mai mari tarife din țară

În emisiunea Observatorul Prahovean  LIVE de joi, 16 ianuarie,...

Escrocherii în numele unor vedete precum Esca, Delia sau Măruță

În ultima emisiune Observatorul Prahovean LIVE, de vineri, 10...

Schimbarea de la Ploiești

În prima ediție a emisiunii Observatorul Prahovean LIVE din...
- Publicitate -

Vox Publica

Să ne lăsăm prostiți în halul ăsta?

La cererea președintelui Consiliului Județean Prahova (CJPh), Virgiliu Nanu...

PSD și PNL, blat cu Georgescu. Crin Antonescu este degeaba

În primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut,...

Cum ar fi văzut cartierul 9 Mai din Ploiești de un optimist, un pesimist și un realist

Dacă ești optimist, o simplă plimbare prin cartierul 9...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

De ce întârzie facturile de curent Electrica Furnizare

Mai mulți cititori ne-au sesizat că nu au mai...

Protest al chirurgilor la Spitalul Județean Ploiești

Zece medici de la Secția Chirurgie 2 de la...

Ce vrea Liviu Drăghici de la administrația locală Ploiești

Observatorul Prahovean începe, la debutul anului 2025, o serie...
- Publicitate -

Ce se întâmplă cu drumul expres Găești – Ploiești în Prahova

Drumul expres Găești – Ploiești, una dintre investițiile majore...

Stelian Muscalu: „Creșterea TVA e sinucidere!” Cum o evităm

Creșterea TVA este o măsură fiscală care intră în...

Cum se transformă în Prahova microbuze de top – succesul Aveuro Internațional

Campania „Din Prahova pentru România” reunește cei mai de...

Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieștiului, rămâne sub control judiciar

Procurorii au prelungit măsura controlului judiciar pentru Andrei Volosevici,...