- Publicitate -

Transformarea Ploiești Shopping City va însemna trei niveluri de parcări și 54.200 mp de spații comerciale. Centrul și Nordul Ploieștiului se transformă în viteză

Data:

Ploieștiul continuă să se dezvolte atât din punct de vedere imobiliar, cât și ca infrastructură comercială și de timp liber. De exemplu, lucrările de extindere și modernizare a mall-ului Ploiești Shopping City sunt în plină desfășurare, iar în Centru și în cartierul Albert prind contur mai multe proiecte imobiliare importante.

- Publicitate -

Proiectul include adăugarea a 7.400 de metri pătrați la dimensiunea actuală, ajungând astfel la o suprafață închiriabilă record, de 54.200 de metri pătrați.

De asemenea, în plan este prevăzută și construirea unei noi parcări, pe 3 niveluri, amplasată deasupra extensiei.

Citește și Ploiești – Investiții de peste 300 de milioane de euro în cartiere și blocuri cu dotări și facilități de ultimă generație

Inaugurarea este planificată pentru ultimul trimestru din 2024, iar extinderea mall-ului va conduce și la crearea de noi locuri de muncă.

- Publicitate -

De ce au ales să extindă investiția din Nordul Ploieștiului? Reprezentanții PSC au precizat pentru ziarul nostru

”Ploiești Shopping City a avut un parcurs foarte bun încă de la deschidere, iar în prezent este unul dintre cele mai profitabile centre comerciale pe care NEPI Rockcastle le deține în România.

Amplasarea este o etapă cheie în dezvoltarea unui centru comercial, atât din punct de vedere a zonei cât și în ceea ce privește alegerea terenului. Printre aspectele vitale de care ținem cont se află: distanța față de centrul orașului, conexiunea cu liniile de transport în comun sau comunitățile din jurul viitoarei construcții.

Înainte de a decide unde vom face următoarea dezvoltare, derulăm un plan complex de fezabilitate, pentru a ne asigura că avem cele mai bune premise”.

Nordul se dezvoltă puternic și din punct de vedere imobiliar, în ultimii ani fiind predate la cheie câteva mii de noi unități locative. Așa au apărut comunități noi, formate mai ales din familii tinere, care au ales confortul unor locuințe noi, cu facilități superioare cartierelor-dormitor ale Ploieștiului.

Vorbim despre o orientare din ce în ce mai accentuată față de facilitățile comune, cum sunt parcări subterane, locuri de joacă, sau spații verzi bine întreținute. Succesul acestor proiecte imobiliare i-a determinat pe mai mulți dezvoltatori importanți să înceapă proiecte noi, precum MRS Grădinile sau Up Town Florilor.

- Publicitate -

O altă zonă unde investițiile private schimbă fața Ploieștiului este cea centrală. Pe terenuri din Zona 0 a orașului, în apropierea Palatului de Justiție, se construiesc două blocuri care oferă viitorilor locatari un confort sporit.

Bucegi12 deja a finalizat o parte a fațadei ventilate și arată spectaculos. Blocul va avea pompe de căldură acționate de panouri solare, trei ascensoare, inclusiv unul pentru obiecte voluminoase, o parcare subterană generoasă, dotări cu care vizează clienții cu bani și în căutare de liniște și discreție.

Feruccio Tower, al doilea în ordine cronologică, a ajuns cu construcția elementelor de structură  la etajul al 7 lea din cele 11 cât va avea în final. Dezvoltatorul Feruccio Group propune un nou concept de apartamente și spații de birouri smart și aduce în premieră pe piața imobiliară din Prahova sistemul de pereți mobili.

- Publicitate -

Cu această ofertă, Feruccio Tower abordează tot piața celor cu venituri peste medie, pentru care transformarea casei în birou, sau invers, reprezintă nu doar o opțiune, ci un mod de viață. În plus, turnul de 11 etaje de oțel și sticlă va fi una dintre cele mai ”smart” clădiri ale orașului.

Ploieștiul își schimbă imaginea și înfățișearea prin investiții private de anvergură și cu viziune, care țin cont în primul rând de dinamica pieței.

Aproape pe neobservate, apare un nou centru al orașului în zona parcul Mihai Viteazul, Bucegi 12, Palatul de Justiție, Feruccio Tower, Catedrală și Primărie.

- Publicitate -

La fel se dezvoltă ”orașul modern”, în zona de Nord, pornind de la Grădinile MRS, prin UpTown Florilor, cu deschidere către Ploiești Shopping City și alte facilități de timp liber care urmează să fie construite în zonă. Cele două zone sunt, dealtfel, și preferatele investitorilor cu bani și discreți.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

6 COMENTARII

  1. Ati uitat sa mentionati ce se pregateste pe platforma ” Columbia „. Exista un PUZ in curs de aprobare pentru Kaufland, Lidl, centru comercial ( nu stiu exact daca mall), cateva blocuri de 6 etaje + o investitie a INSPET pe locul lor de 3 blocuri ( parca)

  2. Cred ca ati gresit localitatea. Mall-ul de care vorbiti se afla in localitatea Blejoi nu in Ploiesti. Asta datorita fostilor edili ai orasului Ploiesti care s-au lacomit si au cedat bucata din Ploiesti Blejoiului.Blejoiul mai avea putin si ajungea in centrul Ploiestiului! Si cand te gandesti ca toate marile orase se dezvolta si includ periferiile numai Ploiestiul s-a contractat. Si uite asa Blejoiul incaseaza bani cu care nu mai stie ce sa faca, iar Ploiestiul e cu traista goala.

  3. Pentru mine e curios cum apar stirile astea doar in precampanii!!In rest raman gunoaiele neridicate,nematurate,nesesizate si tot asa un uraș mai murdar ca acum nu l am vazut niciodată!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Cozonacul de Paște de la Dulce și Sărat aduce în case gustul copilăriei și nu numai

Povesteam cu vreo doi ani în urmă de cozonacii...

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Din 14 iunie, românii pot pleca la Varna, Sofia ori Istanbul cu trenul. Cât costă fiecare călătorie

CFR Călători relansează, din 14 iunie, trenul turistic estival...

„Tocuri pe biciclete”, evenimentul care, din nou, a dat culoare Ploieștiului

Ploieștiul s-a transformat sâmbătă, din nou, într-un oraș al...

Procesiune de Florii la Ploiești. Prezent alături de credincioși a fost Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul

Preoți și credincioși din cele cinci protopopiate ale județului...

Institutul Național pentru Fizica Pământului monitorizează cu drone și stații seismice surparea de la Slănic

O echipă de cercetători ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Robert Viorel Nica, primarul Lipăneștiului, invitat la Reușita TV

Cea mai longevivă emisiune TV din județ, care prezintă...

Surpări masive la Slănic! [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Din 14 iunie, românii pot pleca la Varna, Sofia ori Istanbul cu trenul. Cât costă fiecare călătorie

CFR Călători relansează, din 14 iunie, trenul turistic estival...

„Tocuri pe biciclete”, evenimentul care, din nou, a dat culoare Ploieștiului

Ploieștiul s-a transformat sâmbătă, din nou, într-un oraș al...

Procesiune de Florii la Ploiești. Prezent alături de credincioși a fost Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul

Preoți și credincioși din cele cinci protopopiate ale județului...
- Publicitate -