Reacția DSP Prahova la nemulțumirile locuitorilor din Strejnic deranjați de zgomotul avioanelor din zona aerodromului

11

Observatorul Prahovean a publicat în ultima perioadă mai multe articole pe tema disconfortului produs de avioanele din zona aerodromului Strejnic reclamat de mai mulți cititori din Ploiești Vest și Târgșorul Vechi. Într-un document transmis la solicitarea redacției noastre, DSP Prahova susține că disconfortul produs de avioane nu poate fi sancționat pentru că aerodromul a fost construit înaintea locuințelor din zonă.

Numeroși cititori care locuiesc în zona Târgșor, Ploiești Vest și Mitică Apostol ne-au sesizat disconfortul produs de avioanele tip școală sau de acrobații care zboară aproape zilnic de pe aerodromul din Strejnic.

Detalii aici VIDEO: Locuitorii din zona Strejnic și Ploiești Vest, deranjați de zgomotul avioanelor. Reacția reprezentanților aerodromului

Ulterior, un cititor care locuiește în Strejnic ne-a transmis și corespondența pe care a avut-o cu mai multe instituții pe această temă.

”M-am decis să vă scriu după ce duminică a avut loc o nouă sesiune de antrenament pentru piloții de acrobații de pe aerodromul din Strejnic. La un moment dat, zgomotul era atât de mare încât a fost atinsă o limită aproape insuportabilă, de 98 de decibeli, dublu față de valoarea maximă admisă de 55 dB în afara oricărei locuințe. Vă trimit corespondența purtată cu trei dintre instituțiile care ar trebui să ne protejeze de poluarea fonică: APM, Garda de Mediu și DSP Prahova” a fost mesajul cititorului nostru (detalii AICI)

Observatorul Prahovean a solicitat și punctul de vedere al DSP Prahova, care ne-a transmis că primăria din Târgșorul Vechi a emis certificatul de urbanism pentru construcția locuinței în care stă petentul în baza unui aviz al Autorității Aeronautice care prevede că este exonerată de orice disconfort produs de traficul aerian.

Răspunsul DSP Prahova la solicitarea Observatorul Prahovean:

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

11 COMENTARII

 1. Instituții fără fond, care nu respectă nici atribuțiile pe care le au conform legii.
  Ce uită DSP Prahova și Garda de mediu, este faptul că disconfortul fonic creat de aparatele de zbor deranjează pe toți locuitorii din zonă, care locuiesc aici înainte de a funcționa aerodromul, nu numai proprietarii care au construit recent case în zonă.
  Deasemenea, la acest aerodrom operează mai multe instituții care instruiesc piloți, sau fac salturi cu parașuta, care sunt interesate de profitul lor și nu de respectarea legii.
  Cursurile ținute de aceste unități de stat sau private, fiind foarte scumpe.
  Ceea ce cerem la autoritățile statului este ca piloții sau cursanții să respecte planurile de zbor, să nu mai efectueze zboruri deasupra caselor din zonele rezidențiale, pentru a se preveni un eventual incident aviatic, care s-ar solda cu multe victime umane, dacă un avion nu mai poate fi stapânit și aterizează forțat.
  Așadar cei care locuiesc în zonă, dorim decât o atitudine de respect și legalitate, și nu urmărim închiderea aerodromului.

 2. S-au dus la Strejnicu să facă case, când știau că aerodromul este acolo de când lumea. Și acum sunt deranjați. Mi se pare că sunt puțin cam ipocriți. Oare și-au imaginat că dacă își fac case acolo desființează aerodromul?

 3. Pe logica asta avioanele care decoleaza de pe aerodromul din Strejnic ar putea sa zboare fara nicio jena printre blocurile din Ploiesti (cum chiar se intampla cateodata) si deasupra multor localitati din tara ! Nu zice nimeni sa nu decoleze de pe aerodrom, dar sunt atatea zone in care pot zbura fara sa deranjeze pe nimeni si totusi ei aleg sa zboare peste Ploiesti si alte zone locuite pentru ca pe camp e prea monoton si nu ii vede nimeni cand fac acrobatii.

 4. In copilărie,zburau avioanele de la Strejnic mult mai des si nu mi-am auzit niciodată bunica deranjată de acest lucru! Dar,na,între timp au ajuns în zonă multe urechi sensibile care, atunci nici când au cumpărat teren,nu au observat aerodromul! Vai vouă!

 5. In copilărie,zburau avioanele de la Strejnic mult mai des si nu mi-am auzit niciodată bunica deranjată de acest lucru! Nici eu nu am fost deranjată,când stăteam la ea. Dar,na,între timp au ajuns în zonă multe urechi sensibile care, atunci când au cumpărat teren,nu au observat aerodromul! Vai vouă!

 6. De la dsp sau zgarda de mediu ,nu te poti astepta la ceva bun pentru cetatean,ma mir ca n,au spus.sa ne ezmxpunem mai mult la gazele de la luk oil ,sa scapam de zgomot prin gazare,un fel de ceva hiperbar,sau toluenoterapie.Daca era dipa.ei lagarele de exterminare trebuiau mentinute,ca doar au fost facute de mult.

 7. Hai sictir fitosilor. Luati-va casele si decolati spre alte meleaguri. Sunt familii care au copii mici si locuiesc langa pista si nu s-au plans. V-ati trezit doi ametiti frustrati de prea multa viata buna. Va recomand o vacanta, un psiholog si niste xanax daca nu puteti dormi. Sunt convins ca va permiteti, la 150 – 220 de mii casa pe langa aerodrom aveti si de cele mentionate mai sus.

 8. Nu pot sa tac cand vad cum isi dau cu parerea mai mult asistatii sociali ,asteapta toata ziua postasul sa vina cu ajutorul de incalzire si din cauza asta au timp sa comenteze de ce fac unii case linga aerodrom,pai ba gunoaielor sociale duceti-va la munca sa va faceti si voi corturi ,bolsevicilor

 9. La fel ca și în cazul aeroportului Băneasa, parveniții vor să-l închidă pentru că se cred ei mai buni că alți oameni. Plecați de unde ați venit dacă nu vă place!

 10. Cine ia pus să facă casă acolo , să distrugem tot că au șmecherii case , exemplu , pista de motocros internațională la CÂMPINA, zona MUSCEL distrusă de bine știuți mahări ai câmpinii , îi deranja zgomotul la PALAT . RUȘINE LOR !

 11. ATENTIE !
  Nu mai putem suprta. Din nou au inceput sa zboare DEASUPRA CASELOR si a BLOCURILOR de la Ploiesti-Vest.
  Am luat masina si am ajuns in centru, chiar langa primarie.
  Si acolo se aude huruitul avioanelor.

  De ce nu se duc sa zboare peste campuri, spre Aricesti ? Acolo nu sunt case, e camp liber si deranjeaza pe nimeni.

  Pana la urma, solutia e tot in mainile noastre. La cat de jos zboara…
  Chiar daca o sa pice un avion peste case, dupa se va face liniste.
  Transmiteti aeroclubului ca daca nu-si schimba atitudinea va fi foarte urat.

  PS. Am nimerit si ciori in zbor, ce sa zic de ditamai avionul !

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău