Escrocherie cu Certificate Covid false! Naivii plătesc 400 de lei unor șarlatani prin PayPoint, pierzând astfel banii și riscând dosare penale

0

Pe rețeaua socială Facebook a apărut un grup public, care ”asigură” doritorii că pot obține un Certificat Covid/Pașaport Verde, fără să se vaccineze. Observatorulph.ro a intrat în contact cu cei care activează în acest grup, aflând cum funcționează escrocheria.

Ar fi putut fi o ”glumă” pentru a testa naivitatea doritorilor de astfel de documente, care își asumă probleme de natură penală în momentul în care prezintă un înscris fals. Totuși, nu puțini sunt cei care au decis că un astfel de risc ”merită”, așa că soluția li se pare acceptabilă. Preferă să plătească 400 de lei unor escroci, în loc să se vaccineze.

Administratorii grupului au precizat în descriere pentru ce este destinat: ”Ai nevoie de un certificat verde Covid fara a fi vaccinat lasă un mesaj privat!” și ”Persoanele care aduc 50 persoane pe grup primesc gratuit (n.r.-certificatul). Va astept cu drag pentru a rezolva problemele dumneavoastra.”

Iată câteva exemple:

Așadar, am intrat în dialog cu ”dealerii” de Certificate Covid false, ascunși în spatele unor conturi fake, în tentativa de a le descifra modul de operare și pentru a verifica în ce măsură nu este doar o glumă proastă:

Ajungând în punctul în care am constatat că este vorba despre o escrocherie, care poate face multe victime, am decis să punem la dispoziția Poliției toate datele necesare pentru demararea cercetării acestei spețe.

Revenim cu detalii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău