Dennis, băiatul cu „picior de elefant”, are cei 80.000 de euro, care îi vor reda dreptul la o adolescență normală. Familia mulțumește tuturor oamenilor cu suflet. Sincer și cu lacrimi de recunoștință în ochi

0

La doar 16 ani și jumătate, Dennis Andrei își dorește cel mai mult să poate juca fotbal și să meargă cu bicicleta. Din nefericire, boala cu care s-a născut i-a furat dreptul la o adolescență și o viață normală. Sindrom Klippel – Trenaunay, sau, în termeni populari, ”picior de elefant”. O maladie rară, care îi provoacă băiatului dureri cumplite. Povestea lui a fost relatată pe observatorulph.ro. Se întâmpla în luna mai, când familia băiatului își striga disperarea și neputința de a strânge cei 80.000 de euro necesari operațiilor din Germania. Iată, însă, că minunea s-a întâmplat!

34 de zile și șase operații la o clinică din Germania

Dennis Andrei Palcău, de fel din comuna Bălțești, va pleca joi, alături de mama sa, la o clinică privată din Hamburg, Germania. Acolo, băiatul va fi supus mai multor intervenții chirurgicale (6 la număr), menite să reducă din volumul membrului afectat prin crearea de noi modalități de ieșire a fluidului limfatic. În România, boala nu se poate trata, medicii nedându-i prahoveanului nicio șansă la o viață mai bună și fără dureri cumplite. Fiindcă fiecare pas pe care Dennis îl face asta înseamnă: durere .

Piciorul lui drept este de trei ori mai mare decât cel normal. Încălțămintea pe care este nevoit să o poarte este făcută pe comandă. Adolescentul calcă și plânge. E, parcă, închis, capturat în propria viață.

Boala „picior de elefant” este o malformație congenitală ce determină creșterea în dimensiuni a piciorului, cu afectarea venelor și vaselor limfatice și, indirect, afectarea întregului organism. Maladia crudă și extrem de rară îl împiedică pe Dennis să facă poate cel mai elementar lucru: să meargă!

Andreea, mama băiatului, are grijă 24 de ore din 24 de fiul ei. Îl duce și îl ia zilnic de la școala din Boldești Scăieni, unde el este elev în clasa a X-a, îi dă calmantele fără de care nu ar putea să treacă cu bine peste o nouă zi  și îi unge cu creme speciale piciorul atât de suferind.

Ca și cum suferința nu ar fi fost suficientă, a trecut și prin COVID

„Atât că a fost în online, iar acum este vacanță. Mersul la școală pentru el e un chin. Dureri de neimaginat și batjocura  anumitor colegi care sunt atât de cruzi încât îl strigă ”mână de păpușă” sau ”picior de elefant”. Bullying care pe tânărul din Bălțești îl afectează enorm din punct de vedere psihic. Pe lângă problema la picior, Denis suferă și o altă malformație. La doar o săptămână de viață, i-a fost amputată mânuța dreaptă, din cauza unei cangrene și înlocuită, ulterior, cu o proteză.

Și ca și cum nu ar fi fost suficient, la începutul acestei luni, Dennis a fost depistat pozitiv COVID -19. Din fericire, nu a făcut o formă foarte gravă a bolii, la momentul de față, după ieșirea din izolare, starea de sănătate permițându-i să poată zbura către clinica ce îi va reda zâmbetul și adolescența normală la care visează.

Tuturor oamenilor de bine care au ajutat la strângerea sumei de 80.000 de euro, familia Palcău, dar și Dennis, băiatul cu „picior de elefant” nu pot să le transmită decât un modest „mulțumesc”. Sincer și cu lacrimi de recunoștință în ochi.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău