„Niciodată nu am acceptat înfrângerea. Nici măcar când am fost bolnavă de cancer”. Tamara Costache și povestea unei campioane (VIDEO)

1

Viața ei a fost o luptă contra cronometru. Și în plan personal, dar mai ales profesional. A fost campioană mondială la natație și omul care a reușit performanța de a duce, dincolo de granițe, numele României, al Prahovei, al Ploieștiului la cel mai frumos mod cu putință. Atitudinea de învingătoare a făcut-o să învingă cancerul și să treacă peste durerea pierderii soțului, dar și a faptului că nu a putut fi mamă. Invitată în cadrul emisiunii „Acasă în Prahova”, Tamara Costache a depănat …povestea unei campioane.

De frică a ajuns să înoate prima dată, iar mai târziu, înotul a devenit marea ei dragoste. Titluri mondiale, titluri europene, naționale, medalii, trofee și mereu dorința de a fi pe locul I.  Ar vrea ca, de mici, copii să intre în bazinul de înot. Îi pare rău că Ploieștiul nu le poate oferi celor mici condiții decente de a face performanță. Regretă că nu există o mai mare implicare a autorităților în ceea ce privește latura sportivă.

„Sunt copii cu potențial care se pierd pe parcurs. Fac tot ce ține de mine să îi țin aproape. Mi-aș dori o mai mare aplecare a factorilor de decizie în ceea ce privește acest sport, înotul. E muncă multă. Ca să faci performanță și să scoți timpii perfecți, îți trebuie ani de pregătire. Și condiții de antrenament decente”.

Tamara Costache nu renunță. Și acum, la 51 de ani, viața ei e tot alături de micii înotători. Fluier de start, fluier de final și între se află viața. Vrea să facă performanță și vrea să găsească „sămânța de talent” în acel „pui de om” care să repete performanța ei de la mondialele din 1986, când ploieșteanca a doborât un record mondial care nici până în zilele noastre nu a mai fost doborât de vreun alt român.

Înregistrarea emisiunii „Acasă, în Prahova” cu campioana Tamara Costache poate fi urmărită aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău