O specie dispărută de două secole din România a reapărut pe râul Prahova

0
castor-bun_ce468.jpg

castor-bun_ce468.jpg

Castorul, o specie care a dispărut acum două secole din România, a reapărut în Delta Dunării și pe mai multe cursuri de apă, printre care și râul Prahova.

Un cititor, împătimit al pescuitului, ne-a trimis imagini care dovedesc prezența a cel puțin unei familii de castori pe râul Prahova, în zona localității Tinosu.

”Aș dori, ca prin intermediul observatorulph.ro, să afle și autoritățile abilitate în protejarea acestei specii că au ajuns și la noi aceste exemplare rare și să aibă grijă de ele. Fiind animale nocturne, sunt foarte greu de fotografiat, însă urmele pe care le lasă în zonă le dovedesc prezența”, a fost mesajul cititorului nostru, căruia îi mulțumim și pe această cale.

Acum cinci ani, organizatia internațională WWF (World Wide Fund for Nature) a semnalat pentru prima dată reapariția castorilor în Delta Dunării, după o absență de aproape două secole.

Castorii au fost exterminați din cauza cererii mari de blană și carne, dar și pentru secrețiile din glandele lor, folosite la prepararea unor medicamente și parfumuri.

FOTO Cum arată copacii de pe malul râului Prahova după ce au fost ”savurați” de castorii stabiliți în zona Tinosu:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău