Depozitul care a ars în Mimiu nu era autorizat pentru deșeuri. FOTODOCUMENT

0
WhatsApp_Image_2018-11-19_at_15.08.16_2_ac5b3.jpeg

WhatsApp_Image_2018-11-19_at_15.08.16_2_ac5b3.jpeg

Depozitul ICIM din Ploiești, cartier Mimiu, care a ars trei zile, nu avea autorizație pentru deșeuri emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova. Observatorulph.ro a obținut dovada acestei informații de care autoritățile s-au ferit ca dracul de tămâie. Mai mult, depozitul era închiriat firmei Urban Electric, conectată direct la incineratorul de deșeuri Eco Burn.

În perioada 11-14 noiembrie, în cartierul Mimiu din Ploiești au ars peste 5.300 de tone de deșeuri, de la mase plastice, până la deșeuri medicale, uleiuri uzate sau componente auto depozitate într-o hală de 8000 de mp aparținând societății ICIM.

Citește și Nota de plată pentru stingerea incendiului depozitului de deșeuri din Mimiu

Observatorulph.ro a solicitat APM Prahova să facă publică informația dacă ICIM avea autorizație pentru depozitarea deșeurilor la adresa respectivă (Mimiu nr.2). Așa cum publicasem, deja, pe surse, informația a fost confirmată OFICIAL.

Mai mult, depozitul respectiv a fost închiriat firmei Urban Electric, conectat direct la Eco Burn SRL, firma care deține singurul incinerator de deșeuri periculoase din Prahova (detalii AICI).

Dealtfel observatorulph.ro a și publicat imagini prin care atrăgeam atenția că deșeurile care au ars în depozitul ilegal din Mimiu erau identice cu cele din curtea incineratorului Eco Burn. FOTO-VIDEO.

Conducerea APM Prahova recunoaște astfel că depozitul care a ars era ilegal și că nu a făcut obiectul unor verificări până la izbucnirea incendiului.

Mai mult, calitatea aerului nu ar fi fost afectată de incendiu, deși panourile de monitorizare a calității aerului au indicat în prima zi a incendiului calificativul ”foarte rău” cu depășiri uriașe la pulberile în suspensie, care au efect cancerigen.

Răspunsul APM Prahova la solicitarea observatorulph.ro:

Raspuns Observatorul PH nr 16812-page-001.jpg

Raspuns Observatorul PH nr 16812-page-002.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău