WhatsApp_Image_2018-11-19_at_15.08.16_2_ac5b3.jpeg

Depozitul ICIM din Ploiești, cartier Mimiu, care a ars trei zile, nu avea autorizație pentru deșeuri emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova. Observatorulph.ro a obținut dovada acestei informații de care autoritățile s-au ferit ca dracul de tămâie. Mai mult, depozitul era închiriat firmei Urban Electric, conectată direct la incineratorul de deșeuri Eco Burn.

În perioada 11-14 noiembrie, în cartierul Mimiu din Ploiești au ars peste 5.300 de tone de deșeuri, de la mase plastice, până la deșeuri medicale, uleiuri uzate sau componente auto depozitate într-o hală de 8000 de mp aparținând societății ICIM.

Citește și Nota de plată pentru stingerea incendiului depozitului de deșeuri din Mimiu

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Observatorulph.ro a solicitat APM Prahova să facă publică informația dacă ICIM avea autorizație pentru depozitarea deșeurilor la adresa respectivă (Mimiu nr.2). Așa cum publicasem, deja, pe surse, informația a fost confirmată OFICIAL.

Mai mult, depozitul respectiv a fost închiriat firmei Urban Electric, conectat direct la Eco Burn SRL, firma care deține singurul incinerator de deșeuri periculoase din Prahova (detalii AICI).

Dealtfel observatorulph.ro a și publicat imagini prin care atrăgeam atenția că deșeurile care au ars în depozitul ilegal din Mimiu erau identice cu cele din curtea incineratorului Eco Burn. FOTO-VIDEO.

Conducerea APM Prahova recunoaște astfel că depozitul care a ars era ilegal și că nu a făcut obiectul unor verificări până la izbucnirea incendiului.

Mai mult, calitatea aerului nu ar fi fost afectată de incendiu, deși panourile de monitorizare a calității aerului au indicat în prima zi a incendiului calificativul ”foarte rău” cu depășiri uriașe la pulberile în suspensie, care au efect cancerigen.

Răspunsul APM Prahova la solicitarea observatorulph.ro:

Raspuns Observatorul PH nr 16812-page-001.jpg

Raspuns Observatorul PH nr 16812-page-002.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.