WhatsApp Image 2018-11-19 at 15.08.16 (1).jpeg

Observatorulph.ro publică, în exclusivitate, cât a costat operațiunea ISU Prahova pentru stingerea incendiului de la depozitul ilegal de deșeuri periculoase de pe strada Mimiu din Ploiești. Poluarea mediului și impactul asupra sănătății populației nu pot fi cuantificate, din păcate. 

240 de pompierii prahoveni au luptat mai bine de 72 de ore cu flăcările și mai ales cu fumul toxic produse de incendiul depozitului aparținând fimei ICIM Ploiești din cartierul Mimiu. Incendiul, izbucnit duminică, 11 noiembrie, a fost stins în seara zilei de miercuri, 14 noiembrie. În acest interval de timp au ars peste 5.300 de tone de deșeuri, de la mase plastice, până la deșeuri medicale, uleiuri uzate sau componente auto.

Deșeurile care au ars în depozitul ilegal din Mimiu, identice cu cele din curtea incineratorului Eco Burn. FOTO-VIDEO

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea ISU Prahova a transmis și ”nota de plată” pentru cea mai îndelungată operațiune de stingere a unui incendiu derulată în ultimii ani de pompieri la Ploiești: 2,5 tone de motorină și benzină (aproape 16.000 de lei), 5,5 tone spumogen (55.000 de lei) și aproape 2.000 de mc de apă de la hidranții din zonă, echivalentul a ciinci bazine de înot de dimensiuni olimpice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cauza incendiului, stabilită de ISU Prahova a fost foc deschis în spații închise! 

Ghemul de minciuni care protejează lichidarea deșeurilor periculoase în Prahova. Filmul care arată complicitățile – VIDEO

În calcule nu intră efortul deosebit al pompierilor care au intervenit, în regim non-stop, la locul incendiului, inhalând fum toxic.

Incendiile majore din Ploiești par a fi operațiune coordonată de distrugere a unor deșeuri toxice. Autoritățile sunt complice

Până acum, autoritățile au anunțat doar deschiderea unui dosar penal, proprietarul depozitului nefiind sancționat pentru poluare sau lipsa autorizațiilor necesare pentru deșeuri, unele având regim special (deșeuri medicale).

isu-incnediu.jpg

Galerie FOTO Imagini din timpul intervenției pompierilor (sursa: ISU Prahova)

WhatsApp Image 2018-11-19 at 15.08.16.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-19 at 15.08.16 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-19 at 15.08.16 (2).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-19 at 15.08.16 (3).jpeg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.