Cine este proprietarul depozitului care arde de două zile la Ploiești și în ce încrengătură de firme îl regăsim

WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.24.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.24.jpeg

De două zile, pompierii prahoveni nu reușesc să lichideze incendiul izbucnit la un depozit de deșeuri situat în Ploiești, pe strada Mimiu, la numărul 2. Cu o jumătate de gură și sub presiunea opiniei publice, conducerile unor instituții importante, precum Primăria Ploiești, APM Prahova și ISU Prahova recunosc că proprietarul construcției de 8.000 de mp nu avea autorizație pentru depozitarea deșeurilor.

Nici acum, la 48 de ore de la izbucnirea incendiului, nu se știe cu exactitate ce fel de deșeuri ard pe Mimiu nr 2, unde ISU Prahova a estimat o cantitate uriașă de reziduuri: 5.000 de tone. Și, totuși, reporterul observatorulph.ro a filmat în curtea respectivă numeroase containere cu filtre de ulei de motor, folosite de service-urile auto. Rețineți această informație, pentru că este esențială în dezvăluirile ce vor fi publicate în curând de observatorulph.ro.

Revenind la proprietarul depozitului, ne încumetăm să spunem ILEGAL de deșeuri, deși autoritățile se feresc să folosească acest cuvânt ca dracul de tămâie, acesta aparține societății ÎNTREPRINDEREA CONSTRUCTII INSTALATII MONTAJE (ICIM) SA Ploiești, aflată în insolvență din 2017.

Firma are ca obiect principal de activitate construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale, iar ca asociat unic firma Urban Electric. Rețineți și numele administratorului, că este important: Harpău Valentina.

icim.jpg

Potrivit datelor obținute de la Registrul Comerțului, Urban Electric este tot în insolvență și deținută de doi asociați persoane fizice: Harpău Valentina, administratorul ICIM, respectiv Mihail Ștefănescu, cunoscut apropiaților sub porecla de ”Treflă”.

urban-electric.jpg

Pe acesta din urmă îl regăsim în numeroase alte firme, printre care și la Eco Burn SRL, unde este administrator alături de soția sa, Violeta Ștefănescu. Firma Eco Burn are ca principal obiect de activitate Tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase. Și deține singurul incinerator de deșeuri periculoase din Sud-Estul țării.

eco-burn-asociati.jpg

Pe același Mihail Ștefănescu îl regăsim ca și co-proprietar al unor imobile alături de actualul ministru al IMM-urilor, Radu Oprea, cu care este asociat și în câteva firme, precum Vigo Real Estate, pe care le-a și împrumutat, așa cum rezultă în ultima declarație de avere a ministrului Oprea.

WhatsApp Image 2018-11-13 at 15.05.53.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-13 at 15.08.13.jpeg

Contactat de observatorulph.ro, ministrul Oprea a negat orice legătură cu omul de afaceri Ștefănescu sau cu depozitul care arde de două zile din Ploiești: ”Eu am renunțat la toate afacerile, nu am nicio legătură”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău