cladire-risc-seismic-ph.jpg

Pompierii militari au tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la necesitatea dotării primăriilor cu echipamente intervenție în caz de dezastre. 20% din clădirile cu risc seismic clasa I la nivel național sunt în Prahova.

Pompierii militari au tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la necesitatea înființării de servicii de voluntariat. Practic, din cele 11.000 de clădiri cu risc seismic I identificate la nivel național, peste 2.100 sunt în Prahova.

Prin urmare, unul dintre semnalele de alarma trase astăzi în cadrul întâlnirii cu primarii a vizat numărul mare de clădiri incluse în clasa I de risc seismic. Inspectorul șef ISU Prahova, Mihai Dragan, a afirmat că ”20% din clădirile cu risc seismic la nivel național sunt în Prahova”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Numai la Ploiești, conform situației prezentate pe site-ul Primăriei Ploiești, sunt 43 de blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Problema este că deși programul de expertizare a clădirilor a demarat în perioada 1996-1997, la aceasta oră nu a fost verificată structură de rezistență a tuturor imobilelor.

Vestea bună este ca în perioada 2017-2018 vor exista alocări mai mari pentru dotarea cu echipamente specifice de intervenție.