Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

cladire-risc-seismic-ph.jpg

Pompierii militari au tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la necesitatea dotării primăriilor cu echipamente intervenție în caz de dezastre. 20% din clădirile cu risc seismic clasa I la nivel național sunt în Prahova.

Pompierii militari au tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la necesitatea înființării de servicii de voluntariat. Practic, din cele 11.000 de clădiri cu risc seismic I identificate la nivel național, peste 2.100 sunt în Prahova.

Prin urmare, unul dintre semnalele de alarma trase astăzi în cadrul întâlnirii cu primarii a vizat numărul mare de clădiri incluse în clasa I de risc seismic. Inspectorul șef ISU Prahova, Mihai Dragan, a afirmat că ”20% din clădirile cu risc seismic la nivel național sunt în Prahova”.

Numai la Ploiești, conform situației prezentate pe site-ul Primăriei Ploiești, sunt 43 de blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Problema este că deși programul de expertizare a clădirilor a demarat în perioada 1996-1997, la aceasta oră nu a fost verificată structură de rezistență a tuturor imobilelor.

Vestea bună este ca în perioada 2017-2018 vor exista alocări mai mari pentru dotarea cu echipamente specifice de intervenție.


Eveniment
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Andra Ilie

Incendiu în Prahova. O casă s-a făcut scrum

Un apel disperat la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu la o casă, azi-noapte, la ora 4. Este vorba de o locuință situată în comuna Colceag, sat Parepa-Rusani. Pompierii au intervenit cu trei...

Eveniment
  • Miercuri, 18 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

RPH 25 de ani – distracția continuă!!!

Aprilie 2018: 25 de ani cu Radio Prahova! Cei mai frumoși 25 de ani, cu cei mai buni ascultători, cu cele mai ascultate muzici, plus cei mai cool DJ și cele mai adevărate concursuri din FM-ul...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești