- Publicitate -

Cisterne cu petrol sechestrate în trafic de Cornel Dinicu și clanul Sportivilor (IV)

dinicuÎn episodul trecut v-am povestit cum cisternele au ajuns în Prahova. În Mizil mai exact, deloc întâmplător, lângă proprietatea lui Cornel Dinicu. Poliția Prahova a intrat pe fir și a confiscat cisternele cu produse petroliere. A urmat un control la societatea Oilo Prod a lui Nicolae Gheorghe, proprietarul mărfii. După 24 de ore, polițiștii au returnat produsele petroliere patronului Oilo Prod.  Dacă se făceau cercetări complexe sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale continuau ancheta. Așa, a rămas doar un dosar ”de Economic”.

Interlopii au evitat județul Prahova
Pe 29.01. 2011 cisternele erau puse sub sechestru de Poliția Prahova. Am cerut imediat un punct de vedere IJP Prahova. Atunci, anchetatorii prahoveni nu aveau cunoștință despre implicarea lui Cornel Dinicu și a clanului Sportivilor în afacerea cu aproape 100 de tone de produs petrolier. Iată ce declara atunci, când anchetatorii efectuau cercetările, Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ”Pe un teren din Mizil s-au găsit mai multe cisterne încărcate cu un produs petrolier. La fața locului au ajuns polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere și lucrători de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetările pentru a se stabili proveniența mărfii. A fost sesizată și Garda de Mediu întrucât s-a constatat că existau scurgeri de produs petrolier la una dintre cisterne.
Nu cunoaștem alte aspecte privind implicarea unor persoane din lumea interlopă, la nivelul IJP Prahova nefiind depusă nicio plângere sau reclamație în acest sens, dar vom verifica și aceste informații”.
Într-adevăr, conform declarațiilor date de Nicolae Gheorghe, infracțiunea se consumase în județul Buzău. Inteligenți, interlopii își aleseseră atent terenul. În Prahova, la comanda Poliției era chestorul Sorin Oprea. Atât Dinicu cât și clanul Sportivilor se mai loviseră de Oprea. Dinicu în 2000, când a fost arestat de chestorul Sorin Oprea și procurorul Liviu Matei în dosarul ”Portbagajul” iar Sportivii în 2010 când au venit să-și regleze conturile cu Sandu Zamfir zis Austrianu. În acea seară, chestorul Oprea, care coordona trupele speciale ale Poliției, a blocat interlopii în zona Halelor Centrale. Neavând încotro, aceștia s-au întors la București.

Poliția restituie produsul petrolier proprietarului de drept
Cu o seară înainte ca Poliția Prahova să preia cazul, patronul Oilo Prod abandonase cisternele în Buzău și fugise spre Ploiești. ”Văzând modul în care se petrec lucrurile, am sunat la 112, am luat legătura cu comandantul Poliției Mizil, care s-a deplasat la fața locului, când a aflat că vor să-mi fure marfa din cisterne, urmând să fie păzite de poliție și să mă prezint cu actele de proveniență ale mărfii.
A doua zi, la ora 9.00, am venit la Poliția Mizil, cu actele mărfii, găsind și un polițist de la Buzău, respectiv șeful SIF, care îl cunoștea pe Zaharia și care mi-a spus să-i dau marfa acestuia, ocazie cu care i-am spus că nu i-o dau pentru că nu este plătită. La locul în care se aflau cisternele s-au prezentat și șeful Poliției Rutiere, domnul Crivăț și un polițist din cadrul SIF Prahova, domnul Iordache. A fost sunat patronul firmei de transport, pentru a veni să ia cisternele, dar patronul firmei i-a spus șefului Poliției Mizil că nu poate veni, fiindu-i teamă de Dinicu și clanul său. Patronul este din comuna Fulga, de lângă Mizil și știa bine de ce este în stare Dinicu. Atunci, șeful Politiei Mizil mi-a cerut să fac rost de capete tractor pentru a lua cisternele din locul respectiv. Am luat legătura cu șoferii mei, care au venit la locul în se aflau cisternele și le-au încărcat dupa ce, înainte, fuseseră sigilate de poliție. Cisternele au fost duse duse în curtea poliției. În ziua următoare mi-a fost controlat depozitul din Blejoi și actele societății de către Garda Financiară și Poliția Economică (SIF), fără a fi descoperite nereguli, după care mi-a fost restituită marfa”, ne-a povestit Nicolae Gheorghe.
Tot ce ne-a declarat la acea vreme patronul Oilo Prod se regăsește în plângerea penală făcută acum câteva zile, împotriva lui Zaharia Petre și Lalu Gheorghe. ”Poliția Prahova a stabilit că produsele petroliere îmi aparțin. Eu am arătat documentele și pentru că nu au fost nereguli mi-au dat înapoi marfa. De atunci am început să primesc tot felul de amenințări de la diverse persoane din lumea interlopă. Mă tem pentru viața mea și a familiei mele”, ne-a spus Nicolae.

Polițiști prahoveni acuzați de favorizarea infractorului?!
Povestea nu se termină aici. Zaharia Petre și Lalu Gheorghe au făcut plângeri penale împotriva lui Nicolae Gheorghe, patronul Oilo Prod. Doi polițiști au fost reclamați la Curtea de Apel Ploiești de Lalu Gheorghe, fiind cercetați pentru favorizarea infractorului. Acum câteva zile s-a început urmărirea penală împotriva patronului Oilo Prod. ”Nu știu ce să mai zic, nu mai înțeleg nimic. Dacă Poliția și Garda Financiară m-au controlat și n-au găsit nereguli, dacă am acte pe marfa mea și dovezi că nu a fost achitată, cu ce sunt vinovat? Ce vor de la mine cei doi de mă tot reclamă? Sunt ferm convins că Justiția o să-și facă treaba, am încredere deplină, și să vedem apoi ce vor face ei. Vor da în judecată Poliția și Curtea de Apel?”, se întreabă Nicolae Gheorghe.
Mâine vom reveni cu declarațiile reprezentanților IJP Prahova pe această temă și vă vom spune cine sunt cei doi polițiști reclamați la Curtea de Apel.
foto: Cornel Dinicu, preluat de pe www.evz.ro
Citește și:
Cisterne cu petrol sechestrate în trafic de Cornel Dinicu și clanul Sportivilor (I)
Cisterne cu petrol sechestrate în trafic de Cornel Dinicu și clanul Sportivilor (II)
Cisterne cu petrol sechestrate în trafic de Cornel Dinicu și clanul Sportivilor (III)

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...

Ce supercaruri mai aduc românii în țară? Primul exemplar McLaren 765 LT a trecut pe la RAR Grivița

Sunt doar 765 în toată lumea și reprezintă un model aniversar, serie limitată, al brandului exclusivist McLaren. Poate atinge 100 de km la oră...

E vineri, 12 august. Tot dușuri reci, la Ploiești. Deja ne-am obișnuit cu situația?

Nu e zi în care să nu mă gândesc la faptul că Ploieștiul a rămas fără apă caldă. Ar fi putut fi o farsă...

Scandal în Câmpina. Șofer beat, reclamat la poliție chiar de soția sa

Joi seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -