- Publicitate -

Poliţiştii îşi vor primi banii, Ministerul de Interne are fonduri pentru salarii// EXCLUSIV

Data:

Distribuie articolul:

prahova_ionitaFlorian Ioniţă, lider SNPPC: ”Din cauza faptului că ministrul Igaș a propus o rectificare bugetară pentru Ministerul Administrației și Internelor ce nu a fost aprobată, s-a gândit că cel mai bine este ca, timp de trei luni de zile, să nu se mai acorde banii prin ordinul 50”. Declaraţia dată ieri, 30 martie, a generat o stare de tensiune în rândul poliţiştilor. Am primit foarte multe mesaje, atât în cadrul emisiunii Spune-ţi oful de ieri, difuzată de la 22.00 la Alpha TV, cât şi pe mailul redacţiei observatorulph.ro. Astăzi de dimineaţă, mai multe persoane l-au acuzat pe Florian Ioniţă că dezinformează poliţiştii prin intermediul mass-media. L-am contactat telefonic pe Ioniţă, care se afla într-o discuţie cu poliţiştii din sindicat, şi a spus că va veni mai târziu cu precizări.
Ca urmare a declaraţiilor de presă făcute pe tema salariilor poliţiştilor, Ministrul de Interne a trimis ieri un comunicat pe intranet (reţea internă folosită doar de angajații Ministerului de Interne) prin care informa poliţiştii că nu vor fi probleme cu banii. ”Ministerul de Interne dispune de fondurile necesare pentru plata drepturilor salariale”, scrie în acea informare. Polițiștii pot citi comunicatul integral, accesând Intrapol, secțiunea ”Noutăți”, categoria ”Informare”. Vom reveni cu punctul de vedere al lui Florian Ioniță, liderul SNPPC.
UPDATE
Florian Ioniță a trimis un comunicat de presă:

DEZINFORMARE,
IN COMUNICAREA  INTERNĂ

Stimaţi sindicalişti şi colegi din M.A.I.,
SNPPC a adresat ieri, 30 martie, în cei mai civilizaţi şi precişi termeni, o întrebare oficială d-lui. ministru Traian IGAŞ, referitoare la „măsurile concrete pe care conducerea ministerului le are în vedere, ori pe care deja le-a prezentat, pentru acoperirea drepturilor salariale ale angajaţilor, începând cu luna aprilie, 2011”.
Simplu şi clar: acoperirea drepturilor… începând cu luna aprilie 2011!
În scrisoare, pe care SNPPC a postat-o pe Intrapol şi pe www.snppc.ro, problema era argumentată prin îngrijorarea că Ministerul Finanţelor Publice a respins proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care M.A.I. solicita modificarea Legii Bugetului de stat şi suplimentarea fondurilor necesare pentru salarii începând din luna aprilie, 2011. Pentru că, altfel, bugetul ministerului, pentru trimestrul II, va fi insuficient pentru salarizarea unei mase de 10.000 de angajaţi.
Simplu şi, iarăşi, clar!
În articolul postat, SNPPC solicită precizări pentru informarea angajaţilor ministerului, amintind „tradiţionala lipsă de transparenţă comunicaţională” pe care şefii M.A.I. şi-au transmis-o din generaţie în generaţie.
Deosebit de prompt faţă de reacţia mass-media faţă de ameninţarea salarizării în minister, DIRP a postat, tot ieri, un comunicat intern, pentru liniştirea salariaţilor. Însă informarea, difizată pe Intrapol, este scandaloasă şi dezonorantă:

- Publicitate -

INFORMARE
Bucureşti, 30 martie 2011
Având în vedere unele aspecte prezentate eronat în mass-media cu privire la plata în luna aprilie a drepturilor salariale pentru angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru corecta informare facem următoarea precizare:
Ministerul Administraţiei şi Internelor dispune de fondurile necesare pentru asigurarea plăţii drepturilor salariale.
Direcţia Informare şi Relaţii publice

Stimaţi sindicalişti,
mai mult decât minciuna comunicaţională, deranjează faptul că cititorii, personalul din M.A.I. este, via DIRP, considerat drept fraier.
Îngrijorarea de fond a angajaţilor se referea la fondurile de salarii pentru trimestrul II, care, este adevărat, începe cu luna aprilie. Dar, toată lumea ştie, că în luna aprilie se plătesc drepturile aferente lunii martie, adică se lucrează pe bugetul trimestrului I.
Faptul că informarea DIRP pune în discuţie „plata în luna aprilie a drepturilor salariale…” este o schimbare a subiectului şi, faţă de îngrijorarea salariaţilor, o manipulare grosolană.
Cât despre ideea că mass-media a prezentat „eronat unele aspecte…”, aşa cum se declanşează piariştii M.A.I. să lămurească lumea, aceasta este o minciună directă. Presa consultată de noi scrie făcând referinţă la un „punct de vedere” pe care ministerul la remis agenţiei Mediafax, conform www.ziaruldeiasi.ro

Să urmărim diferenţele:
In prezent, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) dispune de fondurile necesare pentru asigurarea platii salariilor, in luna aprilie urmand sa fie platite drepturile aferente pentru martie, …” (textul pentru Mediafax)
După cum se poate compara, în comunicarea internă, postată pe Intrapol pentru salariaţi, nu se mai precizează că în aprilie sunt plăţile lunii martie şi nici că bugetul trimestrului II este sursa îngrijorării dumneavoastră şi a zvonurilor care aleargă printre salariaţi…
Iată de ce considerăm informarea cu litere groase şi ornată festiv, cu dungi albastre, de către piariştii DIRP, drept o minciună care jigneşte întregul personal din M.A.I.
Colegial, am primit, de mai multe ori – prin cunoştinţele din minister – veşti de la cei care scriu redactările oficiale.
Ei ne asigură că resimt întreaga nepricepere comunicaţională a şefilor M.A.I. care le impun, fie lipsă de transparenţă, fie dezinformări penibile, precum aceea la care ne-am referit.  Altfel, „pe surse”, ni se cere să scriem mai mult şi mai pe larg, pentru că postările SNPPC prezintă şi realităţile pe care şefii încearcă, nejustificat, să le ascundă.
În concluzie,
Aşteptăm, în continuare, răspunsul corect la întrebarea adresată în data de 30 martie 2011, d-lui. ministru Igaş.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Valul de caniculă se menține astăzi în Prahova. ANM a emis cod portocaliu

Prahova se află și astăzi sub o avertizare de cod portocaliu de caniculă,

Un cutremur s-a produs duminică dimineață în zona Vrancea

Cutremurul s-a produs la 63km de Ploiesti

România, dominată și învinsă de Belgia la euro 2024. Calculele calificării

Ce rezultat cu Slovacia ne califică în optimi

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Valul de caniculă se menține astăzi în Prahova. ANM a emis cod portocaliu

Prahova se află și astăzi sub o avertizare de cod portocaliu de caniculă,

Un cutremur s-a produs duminică dimineață în zona Vrancea

Cutremurul s-a produs la 63km de Ploiesti

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni
- Publicitate -