Face performanță cu o „mână” de copii pe care îi antrenează, de două ori pe săptămână, pe patinoarul din Otopeni. Încearcă să le insufle puștilor dragostea pentru un sport de echipă care îi ajută, în primul rând, să se împrietenească mai ușor și să fie uniți pentru atingerea unui obiectiv comun. Recunoaște că hocheiul pe gheață, căci despre această disciplină sportivă este vorba, e o treabă costisitoare. Și mai greu îi este atunci când nu are încotro și trebuie să recunoască faptul că istoria hocheiului pe gheață din Ploiești, legată de Patinoarul Olimpia a rămas doar istorie.
Florin Tănase face parte din prima generație de hocheiști a orașului. A jucat mereu cu pasiune, dar și cu inima. De 10 ani îi antrenează pe copiii de la ASC Olimpia. 15 la număr, cu vârste de la 4 la 16 ani. Și alți aproape 70 din București și Ilfov.
„În cadrul acestor antrenamente, copiii învață primii pași în patinaj, învață să meargă pe patine și să își țină echilibrul. E un sport frumos și e păcat că nu mai avem posibilitatea practicării lui la noi în oraș.
Nu le e ușor nici părinților ca, de două ori pe săptămână, să facă deplasări al Otopeni. Dar asta este situația. La noi, în Ploiești, această disciplină sportivă nu mai poate fi practicată, din lipsa unui patinoar. Unul adecvat hocheiului. Din păcate, aceasta este trista realitate. Vrem să îi facem pe copii să scoată nasul din tablete și tot felul de gadget-uri, dar nu le oferim nimic”.
Antrenorul Florin Tănase vorbește și despre beneficiile hocheiului. „Copiii își dezvoltă calități motrice, precum forța, viteza, rezistența și mobilitatea. Echipamentul este unul costisitor, undeva la 1000 de lei și trebuie schimbat anual. Patinele rămân mici, crosele la fel. Părinții fac acest sacrificiu de dragul copiilor”.
Citește și: Nu avem pistă, dar avem medalii. Prahoveanca Gigi Popescu, alte cinci medalii la competiții internaționale de bob
Patinoarul Țiriac Arena este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.
Micii hocheiști ploieșteni se antrenează aici și participă participă la competiții de hochei atât în țară, cât și în străinătate, de unde revin mereu cu numeroase premii. Acasă, la Ploiești.