Trei șoferi din Prahova au fost prinși băuți la volanul mașinilor pe care le conduceau. Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,45; 0,47 și 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poitrivit IJP Prahova, ieri, în jurul orei 11:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina-Biroul Rutier în timp ce acționau pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani din municipiu.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălțești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Păcureți.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Noaptea trecută, în jurul orei 0:15, polițiștii Secției de poliție rurală Drajna, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Bătrâni.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Poliția face câteva recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:
– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
– Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
– Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi.
Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.