La câte paturi ocupate pentru pacienți covid toate școlile din Prahova intră în scenariul online

0

Unitățile de învățământ nu vor mai intra în scenariul online în funcție de rata de vaccinare a personalului și incidența cazurilor covid pe localități. CNSU a stabilit că această decizie va fi luată  ci în funcție de în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat ieri o hotărâre privind modificarea condițiilor de organizare a activității în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, va fi permisă desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid, până la cel mult 75%.

După acest procent, școlile și grădinițele trec în scenariul online, până când rata de ocupare a paturilor din spitalele suport covid scade sub 70% la nivel județean.

În Prahova sunt 760 de paturi destinate exclusiv pacienților covid. Asta înseamnă că atunci când vor fi ocupate 570 de paturi, toate unitățile de învățământ din județ intră în scenariul online. 

Elevii se vor întoarce fizic la cursuri atunci când vor fi ocupate cel mult 532 de paturi.

Conform ultimei raportări a DSP Prahova, la data de 13 ianuarie, numărul de paturi Covid-19 ocupate este de 141. Iar în secțiile ATI sunt ocupate 22 paturi, din totalul de 26.

 

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău