Cinci intervenții ale salvamontiștilor pentru 6 turiști, care au urcat la Vârful Omu de Ziua Sfinxului

0

Nu toți cei care au dorit să participe la Ziua Sfinxului erau echipați corespunzător sau pregătiți fizic să ajungă până pe Platoul Bucegilor. Și cum în astfel de cazuri nu este suficientă doar voința, a fost necesară intervenția salvamontiștilor.

Salvamont Dâmbovița: ”De ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colţurile tarii, dar şi din străinătate.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa şi a oferi sfaturi turiştilor pentru a preveni eventuale accidente montane.”

Seara, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu şi lăsarea întunericului, salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peştera, astfel încât s-a circulat foarte bine şi în condiţii de siguranţă.

”Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenţii de salvare, cu un număr de şase persoane implicate. Echipa de intervenţie a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizată”, au mai precizat cei de la Salvamont.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău