Oficial ANRE: ”În decembrie clienții ar putea primi două facturi de curent și gaze”

0

Facturile de curent și posibil de gaze vor întârzia chiar și cu o lună din cauza lipsei normelor de aplicare a legii prin care tarifele au fost plafonate și s-au acordat subvenții consumatorilor vulnerabili.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) susține că este posibil ca în luna decembrie clienții să primească două facturi.

”Deși legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, și în lipsa normelor furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

Problema e că ar trebui să se aștepte acești clienți cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a declarat Zoltan Nagy la Digi 24.

Vicepreşedintele ANRE a declarat că odată cu instalarea noului guvern speră să fie aprobate normele de aplicare astfel încât facturarea clienților să revină la normal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău