Alexandru Rafila îl scoate pe Arafat din lista celor care vor decide restricțiile viitoare anti-covid

0

Viitorul ministru PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că Departamentul pentru Situații de Urgență nu va mai fi implicat în gestionarea pandemiei. Vizat este șeful DSU, Raed Arafat, cel care a inițiat sau și-a asumat restricțiile anti-covid de la instituirea stării de urgență și, ulterior, de alertă. Sunteți de acord cu această măsură? Votați la sondajul Observatorul Prahovean de la finalul articolului.

La audierile de ieri din Parlament, Alexandru Rafila a declarat că măsurile privind gestionarea pandemiei trebuie luate la nivelul Ministerului Sănătății și nu de alte instituții, precum Departamentul pentru Situații de Urgență.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro.

Întrebat dacă a avut până acum o discuție cu Raed Arafat pe această temă, Rafila a răspuns:

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă”.

Sondaj Observatorul Prahovean: Ar trebui ca restricțiile să fie impuse doar de Ministerul Sănătății, nu și de DSU-Raed Arafat?

Ar trebui ca restricțiile să fie impuse doar de Ministerul Sănătății, nu și de DSU-Raed Arafat?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău