Alexandru Rafila propune schimbarea procedurii de folosire a certificatului verde

0

Viitorul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în timpul audierii la parlament în vederea preluării mandatului că ar putea fi modificată actuala legislație privind impunerea certificatului covid.

Astfel, Rafila consideră că pașaportul verde ar trebui introdus după trei săptămâni de creștere consecutivă a ratei de infectare şi eliminat când aceasta scade până la 1 sau 0,5, de exemplu.

”Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, inclusiv testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea.

Cerificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus la momentul oportun. Trebuie introdus la două-trei săptămâni de creștere și scos la descreștere.

Nu trebuie să-l prezentăm ca pe un instrument opresiv. La nivelul CE există o preocupare pentru standardizarea unui test pentru testarea reală a imunității”, a spus Rafila în Parlament, potrivit hotnews.ro.

Reamintim că proiectul privind obligarea angajaților de a prezenta un certificat covid la locul de muncă este blocat în Parlament.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău