Cum ajungi ajutor de șef de post în Prahova fără niciun fel de pregătire. Candidații ”picați” la examenul școlilor de poliție se pot angaja imediat

0

Poliția Română a scos la concurs, prin încadrare din sursă externă, peste 400 de locuri de ajutor de șef de post, 14 dintre acestea fiind în Prahova.

Pentru a te angaja în MAI pe această filieră nu trebuie să fi urmat niciun curs de pregătire, ci doar să fii apt din punct de vedere medical, să completezi un chestionar cu întrebări din legislație și să treci o probă sportivă.

Sindicatul polițiștilor Europol trage un semnal de alarmă privind lipsa pregătirii specifice a viitorilor angajați în MAI ca ajutor de șef de post, dar și faptul că elevii școlilor de poliție se pot considera nedreptățiți de această politică de angajare.

Citește și Angajări la IPJ Prahova. Posturi de ajutor de șef de post scoase la concurs, prin încadrare din sursă externă, în mai multe localități din Prahova

”Ce va fi însă interesant va fi situația celor care s-au înscris la școlile de poliție pentru sesiunea din octombrie 2021, vor pica cu note de 3 și 4 iar ulterior vor avea șansa ca la grila de x, de la concursul de încadrare directă, să obțină notă de trecere.

Consecința va fi că cei mai buni vor intra la școlile de poliție și vor avea pe perioada școlarizării de 1 an o soldă lunară de aproximativ 100 lei, iar cei încadrați direct, după promovarea concursului, a doua zi vor primi uniforma în brațe și vor fi salarizați, cu toate drepturile aferente. Aceasta este politica de resurse umane promovată de „specialiștii” din MAI, după chipul și asemănarea lor” susțin reprezentanții Europol.

Comunicatul Poliției române privind angajările din sursă externă:

Poliția Română scoate la concurs 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă din sursă externă, în scopul reducerii deficitului de personal. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.

Sunt scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 412 posturi în cadrul inspectoratelor de poliție județene ale Inspectoratului General al Poliției Române.

Înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 13 – 24 septembrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-urile inspectoratelor de poliție județene: https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

În perioada 11 – 19 octombrie a.c., candidații, ale căror dosare au fost validate, vor participa la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice.

La data de 23 octombrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă.

Înscrierea candidaților se va realiza pe toate posturile de ajutor şef de post din cadrul inspectoratului, urmând ca numirea candidaţilor declaraţi „admis” să se realizeze în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău