Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în Prahova

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un nou cod galben de ploi torențiale, dar și o informare meteo de  instabilitate atmosferică. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizarea de cod galben de ploi torențiale este valabilă vineri, 11 iunie, până la ora 23.00, în mai multe județe, inclusiv în Prahova.

COD GALBEN – Potrivit ANM, „pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină”.

„În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a mai anunțat ANM.

INFORMARE METEOROLOGICĂ – Atenționarea ANM este valabilă în intervalul 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile”, a precizat ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, potrivit ANM, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău