Discuția legată de desființarea Direcției de Pază a Consiliului Județean Prahova a fost lansată încă de anul trecut, când a fost propusă și aprobată reducerea numărului de posturi de la CJ Prahova. Mai nou, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova, de săptămâna viitoare, va figura un proiect care vizează desființarea, începând cu 1 martie 2021, a Direcției Județene de Pază Prahova. Propunerea mai vizează ca, tot cu data de 1 martie, să fie desființată Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene.
Dacă proiectul va fi aprobat, desființarea Direcției de Pază a Consiliului Județean Prahova ar urma să aibă loc începând cu data de 01 martie 2021.
„Serviciului de pază pentru bunurile imobile din administrarea Consiliului Județean Prahova, a instituțiilor si serviciilor publice subordonate acestuia, se va realiza prin pază proprie sau prin externalizare, după caz”, se mai prevede în proiectul care se va afla pe ordinea de zi a ședinței CJ Prahova.
Proiectul de hotărâre propune desființarea posturile existente în organigrama Direcției Județene de Pază Prahova, respectiv un număr de 159 posturi din care 24 posturi – funcții publice și 135 posturi de natură contractuală.
Conform raportului anexat la proiect, adoptarea acestei hotărâri va genera „o economie la bugetul județului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 46.272 mii lei, respectiv 11.568 mii lei anual”.
Totodată, Consiliul Județean Prahova a inițiat un proiect de hotărâre care vizează desființarea începând cu 01 martie 2021 a Direcției Județene de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova. Dacă proiectul va fi aprobat continuitatea serviciilor se va realiza prin externalizare.
Astfel, dacă proiectul va fi aprobat se vor desființa un număr de 59 de posturi de natură contractuală, iar potrivit raportului anexat la proiect acest demers va determina o economie la bugetul județului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 30.416 mii lei, respectiv 7.604. mii lei anual.
Si paznicii din marea directie si mai ales protectia plantelor pe cale de diaparitie, sunt de prisos, ca sa nu spunem ca mananca banii degeaba.In ceea ce priveste intretinerea drumurilor judetene, este ceva de vis, si de nedescris, de folositor, mai ales ca se poate constata ( ce e drept pe alocuri)…
Se desființează direcția dar paza obiectivelor nu, se externalizează. Externalizarea nu este fară costuri, ba chiar pot fi mai mari. Cum dracu au făcut socoteala banilor care se economisesc când nu știi cât vor costa aceste servicii externalizate? Toți văd această acțiune de desființare ca ceva f. bun dar în realitate este „jocul de glezne”, paravanul afacerilor NOILOR parveniți la banii publici….dar ăștia de acum au voie, că nu mai e PSD, așa cum a fost motivarea Ordonanței de Urgență pe Justiție data recent de ministrul „+” al justiției ( Am pus semnul + ….ca să nu se înțeleagă plusist; oare asculta muzica și la minister?)
Pe când și cu așa zișii polițiști…locali, care acum beneficiază de șofer în uniformă…polițistul de la Poliția Națională. Toacă banii noștri niște puturosi și agramati, dar multi…
Poliția locală e o cohorta de pile, rude, amante, beizadele, fară pregătire corespunzătoare! Sunt niște băgători de seamă, fără atribuții concrete! Se plimbă pe străzi plini de sine, moși burtoși și pițipoance cu gene false! Categoric trebuie desfințați!
Da si apoi externalizeaza…si platesc dublu unor firme private afiliate politic.