FOTO. Forțele navale și terestre ale României vor folosi muniție fabricată la Uzina Mecanică Plopeni

Uzina Mecanică Plopeni va produce  muniția folosită de forțele navale și terestre ale României.

Zilele acestea, la Poligonul Capu Midia se efectuează teste cu muniția care va intra în dotarea Armatei.
”Încep sa se vadă roadele muncii din ultimele 6 luni . Felicit pe dl director Huza Stefan și ii mulțumesc dlui ministru Virgil Popescu și dlui președinte Iulian Dumitrescu pentru implicare in renașterea UM Plopeni” susține primarul orașului Plopeni, Dragoș Niță.
Comunicatul postat pe Facebook de Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană:
S-a tras cu tunurile de calibrul 30 de mm și de 100 mm în Poligonul Capu Midia!
A fost vorba de mai multe teste făcute de angajații Uzinei Mecanice Plopeni care au probat noile loturi de muniție pentru Armata României. De siguranța tragerilor s-au ocupat specialiștii Poligonului care s-au asigurat că sunt respectate toate condițiile pentru executarea manevrelor.
Proiectilele trasor de calibrul 30 mm au trecut testele preciziei și vor ajunge, conform contractului, la Statul Major al Forțelor Navale pentru înarmarea navelor. Tragerile experimentale au avut loc atât din Poligonul Complex de la Capu Midia, cât și de pe mare, de pe una dintre corvete.
Tot în poligon au fost omologate noile loturi de proiectile de calibrul 100 de mm care vor ajunge în dotarea Statului Major al Forțelor Terestre și care sunt folosite pentru tunurile antitanc.
Galerie FOTO
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596